Liviu Luca a declarat, vineri, ca a fost adus de politisti la DNA, procurorii aducandu-i la cunostinta ca a fost pus sub invinuire in dosarul privind Realitatea Media, in care sunt cercetate 12 persoane, precum si firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments si Rovigo.

Liviu Luca a declarat, la iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie, ca vineri dimineata a fost adus de politisti la DNA, in baza unui mandat de aducere.

El a precizat ca a fost citat o singura data sa se prezinte la DNA, insa le-a comunicat procurorilor ca nu poate veni intrucat atunci era plecat la Bruxelles.

Firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - detinuta de Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru - si Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, sunt urmarite penal in dosarul in care sunt invinuite si 12 persoane, anunta in 17 octombrie Directia Nationala Anticoruptie (DNA), scrie MEDIAFAX.

DNA precizeaza ca a fost inceputa urmarirea penala fata de cele trei persoane juridice in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC Realitatea Media SA.

Astfel, SC Realitatea Media SA este urmarita penal pentru spalare de bani, avand in vedere ca, potrivit anchetatorilor, "exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut".

A doua firma urmarita penal in acest dosar este SC Strategies Research Investments SRL, a lui Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor, potrivit DNA.

"Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA", sustin procurorii.

Citeste si:
Ciucă: Strategia Națională Anticorupție - una dintre țintele...
Ciucă: Strategia Națională...

In acelasi dosar este urmarita penal Rovigo SPRL, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media, se mai precizeaza in comunicatul DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.