Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, vineri, că Guvernul va aproba Strategia Naţională Anticorupţie, menţionând că România are nevoie de un set solid de măsuri pentru prevenirea corupţiei, consolidarea climatului de integritate, creşterea transparenţei instituţiilor publice şi creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului.
 

"Un punct foarte important pe agenda de astăzi este Strategia Naţională Anticorupţie, strategie care vizează perioada 2021 - 2025. România are nevoie de un set solid de măsuri pentru prevenirea corupţiei, consolidarea climatului de integritate, creşterea transparenţei instituţiilor publice şi creşterea încrederii cetăţenilor în instituţiile statului", a afirmat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

El a menţionat că, în acest fel, se va atinge una dintre ţintele asumate de România prin PNRR în domeniul Justiţiei.

"Răspundem astfel nevoilor reale ale societăţii româneşti şi, totodată, atingem una dintre ţintele importante asumate de România prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în domeniul Justiţiei", a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a mai spus că Executivul va pregăti instrumentele de lucru pentru a atrage cele aproape 50 de miliarde de euro din cadrul financiar multianual 2021 - 2027.

"După cum ştiţi, deja am aprobat mecanismele de folosire a celor aproape 30 de miliarde de euro din PNRR şi azi vom pregăti instrumentele de lucru pentru a atrage cele aproape 50 de miliarde de euro din cadrul financiar multianual 2021 - 2027. Vom discuta gestiunea financiară a banilor europeni alocaţi pentru perioada menţionată anterior, fondurile europene de dezvoltare regională, fondurile de coeziune şi Fondul Social European Plus, precum şi de Fondul de Tranziţie Justă. Am spus şi doresc să repet faptul că acest guvern va pune la lucru toate resursele naţionale şi europene disponibile pentru a moderniza România şi a le oferi românilor bunăstare", a mai afirmat premierul. AGERPRES

Citeste si:
Guvernul propune majorarea salariului minim la 3.700 de lei
Guvernul propune majorarea...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Decembrie 2021 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.