Presedintele Traian Basescu afirma, vineri, intr-un mesaj cu ocazia Zilei Armatei, ca militarii romani isi fac datoria in acord cu valorile si principiile unui sistem democratic, demonstrand, astfel, ca Armata romana a dobandit un binemeritat loc printre fortele militare ale lumii.

"De Ziua Armatei Romaniei, pot afirma cu tarie ca militarii romani isi fac datoria in acord cu valorile si principiile unui sistem democratic, demonstrand, astfel, ca Armata noastra a dobandit un binemeritat loc printre fortele militare ale lumii. Astfel, ca stat membru al Aliantei Nord-Atlantice si al Uniunii Europene, Romania are, la ora actuala, o Armata care actioneaza, alaturi de aliatii nostri, eficient si profesionist, cu oameni hotarati si dedicati indeplinirii misiunii lor", se arata in mesajul prezidential.

Presedintele Romaniei a adresat intregului personal al Armatei Romaniei "cele mai calde felicitari si urari de succes in nobila misiune de a servi patria sub tricolor!"

"Este o zi cu o rezonanta speciala in constiinta si istoria poporului roman, cand celebram un eveniment cu valoare de simbol al implinirii nationale, ziua in care ostasii Armatei noastre eliberau, in 1944, animati de dragostea de tara, ultima brazda de pamant din Ardealul rapit prin Dictatul de la Viena. Aduc respectul si recunostinta mea in fata memoriei celor cazuti pe campurile de lupta pentru apararea tarii si exprim un sincer omagiu veteranilor de razboi, pentru care datoria fata de țara a reprezentat crezul suprem", se spune in mesajul transmis de presedintele Traian Basescu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului de presa, "prin misiunile indeplinite astazi, in tara si in teatrele de operatii, militarii romani sunt la inaltimea faptelor de arme ale inaintasilor".

"Gandurile mele se indreapta, in aceste momente, catre militarii aflati departe de cei dragi, in Afganistan, Balcanii de Vest, precum si in alte parti ale lumii. Ei demonstreaza determinarea noastra de a ne respecta angajamentele si de a lupta pentru promovarea si apararea intereselor de securitate ale Romaniei", transmite seful statului.

Seful statului mai afirma ca, in aceste momente de sarbatoare, cinstim, totodata, cu pretuire si respect, memoria eroilor cazuti la datorie in teatrele de operatii, precum si a militarilor raniti in misiunile internationale si suntem alaturi de familiile acestora.

"La multi ani, Armata Romaniei!", se spune in incheierea mesajului prezidential.

Citeste si:
Sorin Bontea a avut primul job la 16 ani. Nu i-a fost deloc ușor:...
Sorin Bontea a avut primul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.