Ploile abundente si vantul ne vor da batai de cap si vineri, ne avertizeaza meteorologii.

Codul galben de ploi, lapovita si ninsoare s-a terminat joi dupa-amiaza, la ora 12. ANM a emis un nou text de avertizare care este valabil pana vineri, ora 10.

In intervalul mentionat, in Dobrogea, sudul Moldovei, estul Munteniei, Transilvania si Maramures va ploua si se vor cumula local 15 l/mp si izolat 20 l/mp.

In regiunile sud-estice si in zona de munte, vantul va avea intensificari cu viteze de 45...50 km/h, iar pe crestele Carpatilor Meridionali si Muntilor Banatului se vor depasi la rafala 80...90 km/h si trecator va mai ninge slab.

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pentru judetele Hunedoara, Arad, Alba, Valcea, Gorj si Arges, unde pana vineri dimineata, pe raurile din bazinele Crisul Alb, Aries, Olt si Arges se vor produce scurgeri pe versanti si cresteri de debite care ar putea depasi cotele de atentie.

Avertizarea emisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a intrat in vigoare joi, la ora 9.00 si este valabila pana vineri, la ora 10.00.

Potrivit MEDIAFAX, in urma precipitatiilor insemnate cantitativ din ultimele 24 de ore, a fost instituit codul galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice superioare ale Crisului Alb (judetele Hunedoara si Arad) si Ariesului (judetul Alba). Avertizarea emisa pentru aceste rauri este valabila pana joi, la ora 20.00.

De asemenea, avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 24 de ore, afluentii Oltului mijlociu si inferior (judetele Valcea si Gorj) si afluentii Argesului superior (judetul Arges) vor fi sub avertizare cod galben de inundatii pana vineri dimineata.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe raurile mici din bazinele hidrografice atentionate, a precizat INHGA.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Potrivit lui Andrei Codau, purtator de cuvant al Brigazii rutiere, in mai multe zone din Capitala, in special pe arterele principale, se circula joi foarte greu, astfel ca toate echipajele Brigazii Rutiere aflate la serviciu sunt pe strada.

Andrei Codau a precizat ca pe aproape toate strazile Capitalei este aglomeratie in trafic, dar cel mai dificil se circula in centrul orasulu, astfel ca mai multe echipe de politisti au fost concentrate in aceasta zona, scrie rtv.net.
.
In zona Baneasa s-a produs un accident, in jurul orei 07.30, dupa ce un sofer a lovit cu masina separatoarele de drum si s-a rasturnat, acesta nefiind ranit.

De asemenea, mai multe tamponari au avut loc joi dimineata, insa birourile de constatare a accidentelor usoare nu s-au aglomerat, intrucat soferii au ales sa rezolve pe care amiabila aceste problemele, a mai spus Codau.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.