Circulatia rutiera este ingreunata in judetul Harghita, marti dimineata, din cauza ninsorii, zapada ajungand pana la cinci centimetri pe carosabil, iar pe DN 13 A, care face accesul in statiunea Harghita Bai, mai multi soferi au ramas cu masinile blocate in zapada.

In judetul Harghita a inceput sa ninga marti dimineata, in jurul orei 04.00, carosabilul fiind acoperit cu zapada intre 1 si 5 centimetri in pasurile si trecatorile de pe drumurile nationale din judet.

"Ninge viscolit pe DN13 A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, in zona Trecatorii Harghita, pe DN 13 B Miercurea Ciuc - Gheorghieni Praid, in Pasul Bucin, pe DN 12 A Miercurea Ciuc - Comanesti si pe DN 15 Toplita - Borsec, la Varful Creanga. In trecatori stratul de zapada depus pe carosabil variaza intre 1 si 3 centimetri, iar utilajele de deszapezire sunt deja pe drumurile nationale si imprastie material antiderapant. Acolo unde este cazul intervenim cu pluguri pentru degajarea zapezii de pe carosabil", a spus Romanescu, potrivit MEDIAFAX.

O situatie speciala se inregistreaza la Hargita Bai, unde ninge viscolit, iar zapada adunata pe carosabil depaseste cinci centrimetri, in timp ce in afara soselei s-a depus un strat de peste 10 centimetri de zapada.

Drumul nu a fost curatat pana la ora transmiterii acestei stiri, iar mai multe masini neechipate cu anvelope de iarna au ajuns in santurile de pe marginea DN 13A, drumul de acces in statiune.

Jandarmii montani de la postul Harghita Bai au intervenit in sprijinul soferilor care au ramas blocati in trafic.

"Jandarmii montani recomanda tuturor turistilor care au nevoie de ajutor sa apeleze cu incredere serviciul national pentru apelul unic de urgenta 112, jandarmii fiind in permanenta gata sa ofere primul ajutor, atat in Harghita Bai, cat si la Borsec, Lacul Rosu si Baile Tusnad", a declarat purtatorul de cuvant al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu.

Aceasta este prima ninsoare inregistrata in acest sezon in judetul Harghita. Cea mai scazuta temperatura din judet, de -1 grad Celsius, a fost inregistrata marti diminata la Varful Bucin.

Citeste si:
Vortex polar în Europa. O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani,...
Vortex polar în Europa. O...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.