Protestatarii fata de proiectul minier de la Rosia Montana, care au plecat, duminica seara, in mars de la Universitate, au ajuns in zona Pietei Timpuri Noi, numarul acestora crescand la peste 10.000.

Circulatia in centrul Capitalei este blocata pe traseul marsului, dupa aproximativ doua ore si jumatate coloana de manifestanti ajungand la Piata Timpuri Noi.

Pe traseul marsului se afla jandarmi si politisti de la Rutiera.

La plecarea de la Universitate erau peste 2.000 de oameni, insa pe traseul marsului numarul acestora a crescut, ajungand la aproximativ 5.000 in zona Unirii, la aproape 8.000 la Nerva Traian si la peste 10.000 la Piata Timpuri Noi. Pe traseul marsului continua sa vina la protest si alte persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.

Marsul a inceput in jurul orei 19.00, manifestantii mergand pe Bulevardul Ion C. Bratianu, Bulevardul Unirii, Bulevardul Nerva Traian, Calea Vacaresti, Bulevardul Tineretului, Bulevardul Dimitrie Cantemir, de unde se vor intoarce in Piata Universitatii.

Inainte de a pleca in mars, protestatarii au blocat Bulevardul Nicolae Balcescu timp de cateva minute.

In fruntea coloanei de manifestanti sunt cativa parinti cu copii in carucioare, iar in spatele acestora este un banner foarte mare, tinut de cei din primul rand, pe care scrie "Salvati Rosia Montana" si sunt desene cu copii, copaci si animale.

Protestatarii scandeaza "Rosia Montana nu e de pomana", "Uniti, salvam Rosia Montana" si au pancarte pe care scrie "Soarta Rosiei Montana = Soarta Romaniei", "Ma voi lega cu lanturi de 24 de karate", "Victoras! Ai grija de copilas ... Gabriel", "Iubim natura / Pretuim cultura / Respectam scriptura / Salvam Rosia Montana", "Nu vrem Chevrom, nu vrem RMGC, vrem sa ne lasati in pace". "Pe pamantul romanesc, nu vreau sa ma otravesc", "Anulati legea distrugerii Rosiei Montane acum!", "Avram Iancu suntem toti", "Democratie = Piata Universitatii", "Romania-i tara noastra, nu e marfa voastra".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Protestatarii au inceput sa vina la fantana de la Universitate incepand de la ora 17.00, cu steaguri, pancarte si mesaje contra exploatarii miniere cu cianuri, dar si a gazelor de sist.

Unii dintre cei care au venit la protest au tricouri pe care scrie "Salvam Rosia Montana", cocarde si banderole tricolore. La protest a fost adusa si o cutie pe care scrie"Cutia milei. Vrem sa ne cumparam singuri politicienii".

La protestul din Capitala participa si oameni din Rosia Montana care se opun proiectului minier, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.