Cei 22 de mineri blocati in galeria Catalina-Monulesti din Rosia Montana continua protestul in subteran, in timp ce zeci de rude si colegi ai acestora au stat, in noaptea de miercuri spre joi, la intrarea in mina, in semn de solidaritate cu protestatarii.

Presedintele Sindicatului "Viitorului Mineritului Rosia Montana", Cristian Albu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX ca a intrat ultima data la miezul noptii in galerie, pentru a vedea care este starea de sanatate a protestatarilor.

"Starea lor de sanatate este buna, oamenii sunt obositi, dar sunt decisi sa nu renunte si sa isi continue protestul pana la capat", a spus Cristian Albu, precizand ca in permanenta protestatarii sunt supravegheati de salvatorii minieri.

Liderul sindical a adaugat ca aproximativ 20 dintre colegii minerilor blocati in subteran au ramas, in noaptea de miercuri spre joi, la gura minei, in semn de solidaritate cu acestia. Cristian Albu a mai spus ca joi, incepand cu ora 11.00, vor continua si protestele de la suprafata, fiind asteptati cateva sute de oameni, atat mineri cat si localnici din Rosia Montana, scrie MEDIAFAX.

Prefectul judetului Alba, Gheorghe Feneser, a declarat ca monitorizeaza in permanenta situatia minerilor blocati in subteran la Rosia Montana si a cerut sa fie luate toate masurile necesare pentru ca acestia sa aiba hrana, apa si medicamente, in caz de nevoie. Acesta a precizat ca doi dintre mineri au probeleme de sanatate, insa pana acum protestul nu le-a agravat starea de sanatate.

Feneser a mai spus ca a avut o discutie personala cu Crin Antonescu, pe care l-a informat ca minerii ii solicita sa vina la Rosia Montana, iar in cazul premierului Victor Ponta a transmis mesajul protestatarilor cancelariei acestuia.

Cei 22 de mineri s-au blocat, miercuri, in subteran la Rosia Montana, cerand sa vina acolo presedintele Senatului, Crin Antonescu, si liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situatia economica a zonei si despre proiectul minier.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.