Aproximativ 2000 de persoane, in majoritate tineri, s-au adunat, miercuri seara, pentru a patra zi consecutiv, in Capitala, la fantana de la Universitate, pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana.

Odata grupati, tinerii au plecat spre Piata Revolutiei, insa au fost blocati de jandarmi, fortandu-i sa se intoarca la Universitate. In momentul in care protestatarii au incercat sa blocheze ambele sensuri de circulatie pe Bd. Magheru, acestia au fost blocati de jandarmi care au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, scrie realitatea.net.

In cele din urma, oamenii s-au asezat pe carosabil, reusind sa ocupe o parte din Bd. Magheru.

Un tanar cu o portavoce le-a multumit pentru prezenta celor veniti la protest si a anuntat ca, si in seara de miercuri, vor avea loc ateliere de discutii privind proiectul minier si campania "Salvati Rosia Montana".

El a mai aratat ca protestatarii doresc retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul Unesco.

Participantii l-au aprobat si au scandat "Uniti, salvam Rosia Montana", "Solidaritate", "Cinste rosienilor", "Zi de zi aici vom fi", "Vrem cultura, nu cianura" si "PDL si USL, aceeasi mizerie".

Printre mesajele afisate la protest se numara "Dupa mina, potopul", "Premierul zice da, deputatul zice nu, doctorul ce zice?", "Ei, aur! Noi, cianura!", "Arab Spring, Turkish Summer, Romanian Autumn", "Asta e doar preambulul, va asteapta Istanbulul" si "GREBLA de PLUMB e in FIREA cianurii", potrivit MEDIAFAX.

Traian Basescu: De acum sunt neutru pe subiectul Rosia Montana


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.