Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca nu declanseaza acum referendum national privind Rosia Montana, considerand ca o dezbatere parlamentara ar fi utila si a precizat ca, din acest moment, va fi "neutru" in legatura cu acest subiect pentru ca, la nevoie, sa poata fi un mediator credibil.

Seful statului a mentionat, intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni, ca i-a trimis un raspuns presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, la scrisoarea acestuia in privinta organizarii unui eventual referendum privind Rosia Montana.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele Basescu a mentionat ca in scrisoarea de raspuns precizeaza ca nu declanseaza acum un astfel de proces, apreciind ca o dezbatere parlamentara este de natura ca clarifice foarte multe din semnele de intrebare privind exploatarea de acolo.

"Consider ca dezbaterea in Parlament este cel mai potrivit lucru. Nu voi lua o masura care sa impiedice sau sa faca inutila dezbaterea in Parlament", a mai spus seful statului.

Traian Basescu a vorbit si despre eventualitatea in care ar organiza referendum.

"In cazul in care, in urma dezbaterilor din Parlament, societatea romaneasca ar fi fragmentata pe tema Rosia Montana, in momentul in care as primi legea la promulgare si aceasta lege ar genera falii in societate, cu certitudine n-as promulga legea inainte de organizarea unui referendum", a asigurat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca, desi a fost unul dintre sustinatorii exploatarii resurselor de la Rosia Montana, din acest moment, pozitiile sale pe acest subiect vor fi "neutre", pentru ca, la nevoie, sa poata fi credibil ca mediator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.