Social 25 August 2013 12:33
Schita de buget pentru anul viitor prevede ca scenariu de baza continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii in sectorul public cu 3%, din care insa cei mai multi bani se vor duce pentru achitarea salariilor taiate in 2010, asa incat nu se stie cati bani vor mai ramane pentru majorarea lefurilor bugetarilor.

In plus, majorarea reprezinta de fapt o indexare cu rata inflatiei, scrie evz.ro.

"Avem o schita a bugetului pe 2014, un scenariu de baza, de lucru, care include continuarea indexarii pensiilor cu 4% si cresterea fondului de salarii total cu aproximativ rata inflatiei, cu circa 3%. In interiorul acestei cresteri insa, majoritatea se duce pe plata hotararilor judecatoresti definitive.

Cand s-au taiat salariile cu 25%, multi bugetari au dat statul in judecata, au si castigat. Apoi s-a dat o ordonanta in 2011, care a esalonat plata acestor drepturi castigate in instanta, in 2012 - 5% din suma totala datorata, in 2013 - 10%, iar anul viitor - 25%, circa doua miliarde de lei", a declarat ieri ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.