Social 20 August 2013 10:09
Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, arestata preventiv in dosarul in care este acuzata ca ar fi luat mita pentru a interveni in solutionarea unor dosare, printre care si cel al lui Dinel Staicu, a fost suspendata din functie de Sectia pentru judecatori a CSM.

Decizia de suspendare din functie a magistratului Veronica Cirstoiu a fost luata in sedinta de marti a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce procurorii Directiei National Anticoruptie au pus in miscare actiunea penala fata de aceasta pentru luare de mita si complicitate la trafic de influenta.

Potrivit MEDIAFAX, sectia pentru judecatori a CSM a incuviintat, pe 9 august, la solicitarea procurorilor anticoruptie, retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu, judecator la Sectia I penala a Curtii de Apel Bucuresti.

Judecatoarea si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, in 9 august, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta si luare de mita pentru solutii favorabile in dosare.

In motivarea deciziei de arestare preventiva instanta a aratat ca judecatoarea Veronica Cirstoiu a primit de la Dinel Staicu, prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascalu, 630.000 de euro pentru a anulat condamnarea la sapte ani de inchisoare cu executare primita de Dinel Staicu in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor.

Procurorii DNA au stabilit ca, in perioada august 2011 - ianuarie 2012, Adriana Dascalu a pretins de la Dinel Staicu 2,5 milioane de euro, suma redusa ulterior la doua milioane de euro si apoi la 1,5 milioane de euro, spunand ca are influenta asupra celor trei magistrati din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca atunci contestatia in anulare formulata de Staicu in dosarul fraudarii BIR. Din completul care a judecat contestatia in anulare au facut parte Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu.

Astfel, in urma intelegerii cu Dinel Staicu, avocata Adriana Dascalu ar fi primit, in luna ianuarie 2012, o prima transa de 1,2 milioane de euro si a stabilit ca diferenta de 300.000 de euro sa ii fie data dupa ce instanta pronunta admiterea contestatiei in anulare, au notat judecatorii in motivarea deciziei de arestare a judecatoarei Veronica Cirstoiu si a fiului acesteia, Florin Cergan.

Citeste si:
Guvernul, obligat de CAB să organizeze alegeri la Primăria...
Curtea de Apel București...

Veonica Cirstoiu si Florin Cergan au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care pe 14 august le-a respins recursurile si a dispus cercetarea acestora in arest preventiv.

In acelasi dosar, Curtea de Apel Bucuresti a admis, pe 14 august, propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva a lui Dinel Staicu si a Ioanei Carmen Popescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.