Procurorii DNA au deschis o ancheta de proportii si cer arestarea preventiva a unui judecator de la Curtea de Apel Bucuresti.

[UPDATE]

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat vineri, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), retinerea si arestarea preventiva a judecatoarei Veronica Cirstoiu, aceasta fiind acuzata de luare de mita si complicitate la trafic de influenta, scrie MEDIAFAX.



Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de numitii Veronica Cirstoiu, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala in sarcina careia s-au retinut infractiunile de luare de mita si complicitate la infractiunea de trafic de influenta si Florin Cergan, fiul acesteia, in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de trafic de influenta.

La data de 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru judecatori, avizul pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a numitei Cirstoiu Veronica, judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala.

Potrivit procurorilor, persoane interesate in solutionarea favorabila a unor dosare penale aflate pe rolul instantelor de judecata, au remis prin intermediar, in mai multe transe, sume de bani in cuantum de peste un milion de euro, "in scopul obtinerii unor solutii favorabile in cauze penale".

"In acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din transele de bani, in cuantum de 50.000 euro, a fost primita de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cirstoiu Veronica. Aceasta, la randul sau, potrivit intelegerii cu persoanele implicate si interesate, urma sa transmita aceasta transa unuia dintre judecatorii investiti cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezolutiei de incepere a urmaririi penale.

Florin Cergan a fost prins in flagrant, joi seara, procurorii dispunand vineri retinerea lui pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si:
Dorian Popa a cheltuit 4 milioane de euro în ultimii cinci ani:...
Dorian Popa a cheltuit 4...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.