Omar Hayssam a fost arestat preventiv in dosarul de inselaciune si delapidare, potrivit deciziei luate vineri de Tribunalul Bucuresti, prin care a fost admisa propunerea in acest sens formulata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Aceeasi masura preventiva a fost luata in cazul lui Mohamad Omar - fratele lui Omar Hayssam.

Hotararea instantei poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, Omar Hayssam se afla, din 23 iulie, in custodia Penitenciarului Bucuresti Rahova, dupa ce a fost adus in Romania pentru a-si executa pedepsele din condamnarile definitive de pana acum, in timp ce fratele lui a fost arestat preventiv in lipsa.

Hayssam a declarat vineri, la judecarea propunerii de arestare preventiva, ca dosarele sale sunt rezultatul faptului ca s-a luat "de bun" ca el este terorist si ca apoi toata lumea a tinut cont de asta, fara sa vada si binele facut de el - "5.000 de locuri de munca".

Sirianul a refuzat sa dea o declaratie in fata judecatorului care a dezbatut propunerea de arestare preventiva facuta pe numele sau de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), in dosarul de inselaciune si delapidare.

Totusi, el a aratat, fara sa se consemneze la dosar, ca nu a refuzat sa primeasca rechizitoriul prin care a fost deferit justitiei in acest caz, ci doar a vrut ca acesta sa-i parvina in prezenta unui avocat ales.

Hayssam a mai spus ca in cursul zilei de joi a primit vizita unor membri ai familiei sale, dar ca tot nu s-a reusit gasirea unui "avocat specializat".

Sirianul a explicat ca, in opinia sa, pentru aflarea adevarului "trebuie muncit, trebuie reluata aceasta cercetare" si trebuie vazut in ce conditii au fost luate declaratiile martorilor din dosar.

"Trebuie vazut in ce conditii au fost luate declaratiile. Declaratiile au fost luate sub presiunea faptului ca Omar Hayssam este terorist. Eu nu am nicio participatiune in acest dosar. Trebuie confruntate persoanele ce au dat declaratii. Grupul infractional nu a fost condus de mine", a declarat el, in fata instantei.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Omar Hayssam a mai aratat ca anchetatorii i-ar fi pus in spate firme-fantoma, care ar fi avut legatura cu el pentru simplu fapt ca a fost declarat teroristul numarul 1 al Romaniei. "Unde s-a gasit o firma-fantoma, hai s-o punem la teroristul asta. Dar sa se vada daca am contractat eu vreun credit", a declarat Hayssam.

Sirianul a mai spus ca in anii de sedere in Romania s-a comportant ca orice cetatean normal, a fost om de afaceri prosper si nu intelege cum se face ca, peste noapte, a devenit terorist si cel mai mare infractor al tarii. "Pana acum, in toate dosarele, am fost cercetat pentru ca asa au spus X si Y, s-a luat de bun tot ce s-a spus rau despre mine pana acum. De ce nu ne uitam si la cele cinci mii de locuri de munca existente cat am fost eu si la cele cinci mii de familii care au trait bine. Ma doare sufletul ca se spune de mine «teroristul»", a mai spus Hayssam.

Citeste si:
Un fals medic, reținut după ce a convins un bătrân să îi dea 2.900...
Un fals medic, reținut după...

Procurorul DIICOT prezent vineri la Tribunalul Bucuresti, pentru judecarea propunerii de arestare a lui Omar Hayssam in dosarul de inselaciune si delapidare, a aratat in fata instantei ca sirianul a fost seful grupului infractional si ca se impune masura preventiva in cazul acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.