Un barbat de 43 de ani din Lugoj, diagnosticat la nastere cu paraplegie, a plecat, luni, intr-o expeditie pana la Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei, in scaun cu rotile, el urmand sa parcurga aproximativ 11.000 de kilometri.

Vasile Stoica a plecat in expeditia pana la Capul Nord, luni, din fata Palatului Administrativ din Timisoara.

Barbatul a povestit ca si-a luat cu el strictul necesar, dar si tricolorul pe care a inscris numele tarii.

"Am la mine trusa medicala, trusa de reparat defectiuni, un jurnal de drum, pe care il dau la semnat si stampilat peste tot pe unde trec, un minilaptop cu care tin legatura cu prietenii mei pe Facebook. Mai am apa, suc si de mancare foarte putin, deoarece ma opresc pe traseu unde mi se face foamne, si o pelerina de ploaie. Nu am treaba cu canicula, ieri (n.r. - duminica) am plecat din Lugoj. Avand in vedere ca am trecut in turul lumii prin desert, prin calduri mult mai mari, sper sa rezist", a declarat Vasile Stoica, inainte de a porni la drum, transmite MEDIAFAX.

Barbatul spune ca a inceput antrenamentul in urma cu o luna, mentionand ca poate parcurge pana la 20 de kilometri pe ora si poate calatori de dimineata pana seara tarziu.

Vasile Stoica se va intoarce acasa, la Lugoj, in a doua jumatate a lunii octombrie.

Vasile Stoica va parcurge 11.000 de kilometri pana la Capul Nord. De la Timisoara, traseul sau se va derula astfel: Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-Romania.

In cadrul calatoriei va cheltui aproximativ 11.000 de euro, bani ce provin din sponsorizari si de la CJ Timis, respectiv 3.000 de euro.

In anii 1998-1999, barbatul a facut turul lumii, parcurgand 36.000 de kilometri.

Vasile Stoica este Cetatean de Onoare al Lugojului si are un record mondial pentru cea mai lunga distanta efectuata cu un fotoliu rulant in 24 de ore. Mai exact, in 2001, Stoica a parcurs 132 de kilometri, intr-o zi, in California, la College of the Canyons. El are la activ sase turnee mari in care a parcurs nu mai putin de 70.000 de kilometri in scaunul cu rotile.

Citeste si:
Un băiat de 16 ani a provocat un accident mortal în Timiș, după ce...
Un băiat de 16 ani a provocat...

Vasile Stoica a fost diagnosticat la nastere cu paraplegie si din aceasta cauza si-a petrecut toata viata in scaunul cu rotile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.