Iaurturile cu fructe, in special cele cu capsuni, cirese si zmeura ascund un secret, sustine o asociatie non-profit americana, care acuza compania care le produce, grupul Danonn (Danone), ca folosesc o insecta pentru a obtine culoarea.

Directorul Centrului de Stiinta de Interes Public din Washington, Michael F. Jacobson, sustine ca Dannon foloseste carmin (sau E120), obtinut prin zdrobirea femelei insectei Coccoidea, pentru a colora iaurtul cu fructe intr-o culoare roz.

Vopseaua obtinuta din insecte este folosita in mai multe linii ale companiei Dannon (Danone in Romania) dar grupul foloseste coloranti naturali -suc de morcov- pentru liniile destinate copiilor.

"Nu am nimic asupra oamenilor care mananca insecte, dar daca cumpar un iaurt cu capsuni ma astept sa contina iaurt si capsuni, nu vopsea rosie facuta din insecte", sustine Jacobson, potrivit Huffington Post.

Compania Dannon nu neaga faptul ca foloseste carmin declarand ca "toate produsele care contin carmin au inscriptionat acest lucru pe eticheta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.