Social26 Iulie 2013

Lectura de 2 minute

Un numar de 378 din cele 3.000 de tichete destinate firmelor si institutiilor publice in cadrul Programului "Rabla" vor fi repartizate celor 81 de persoane juridice validate pana in prezent de Administratia Fondului pentru Mediu, 105 tichete revenind Ministerului Afacerilor Interne.

AFM a anuntat inchiderea primei etape de evaluare si validare a dosarelor depuse de firme si institutii publice in Programul "Rabla" 2013. In aceasta sesiune, 570 de dosare au fost depuse, dintre care 81 au fost acceptate pentru 378 de autovehicule, iar 125 de dosare au fost respinse.

Potrivit MEDIAFAX, incepand de joi, persoanele juridice care au fost acceptate in program se pot adresa unuia dintre operatorii economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz.

Printre persoanele juridice ale caror dosare au fost acceptate se numara Ministerul Afacerilor Interne care s-a angajat sa caseze 105 autovehicule uzate pentru a achizitiona tot atatea autovehicule noi cu reducerea de cate 6.500 de lei pentru fiecare masina.

Un numar de 56 de autovehicule noi vor fi achizitionate prin "Rabla" de catre Ministerul Apararii Nationale pentru Unitatea Militara 02574 Bucuresti.

Citeste si:
Ministrul Agriculturii: România nu va intra în criză alimentară
Ministrul Agriculturii:...

Celelalte persoane juridice acceptate pana acum in program vor primi mai putin de 50 de tichete, majoritatea urmand sa achizitioneze cu reducere numai unul sau doua autovehicule.

Mai multe tichete vor fi repartizate Ministerului Economiei (14) si Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian Romatsa RA (11).

Lista persoanelor juridice care au fost acceptate in program, precum si cea cu cele respinse sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro).

Prin Programul "Rabla", Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete valorice pentru persoanele juridice - operatori economice si institutii publice.

Citeste si:
Țara în care programul RABLA te ajută să-ți cumperi bicicletă sau...
Țara în care programul RABLA...

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare de 6.500 de lei a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru: achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mica de 100g/km si achizitionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fara a putea fi insa cumulate mai mult de doua eco-bonusuri.

Persoanele juridice care au fost respinse, precum si alte persoane juridice interesate au posibilitatea sa intocmeasca un (nou) dosar de finantare pe care sa-l depuna la sediul AFM, in vederea participarii la program, pana la data de 31 august 2013.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.