O tornada a fost filmata de turistii care se aflau astazi in sudul litoralului.

Fenomentul este numit de meteorologi "trombe marine". El se datoreaza unor curenti de aer rece care intra in contact cu apa marii care este mai calda.

Codul galben de furtuna pe litoral a fost prelungit pana la ora 17:15.

Meteorologii au anuntat cantitati de apa care pot atinge si depasi 25 - 35 l/mp, frecvente descarcari electrice, grindina de mici si medii dimensiuni, intensificari de vant ce pot lua trecator aspect de vijelie. Zona afectata este in jumatatea estica a judetului Constanta, inclusiv zona de litoral.

O imagine impresionanta a fost realizata pe plaja din Vama Veche de Tudor Cuciuc, fost Creative Director la Leo Burnett. In fotografia sa sunt vizibile doua tornade ce s-au format in larg.

Romania se va confrunta, din ce in ce mai des, cu fenomene meteo extreme, precum cantitati mari de precipitatii intr-o perioada foarte scurta de timp sau schimbarile bruste ale regimului termic, a afirmat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Sursa: ProTV.ro

ANM: Ne asteptam la o intensificare a fenomenelor meteo extreme


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.