Social 9 Iulie 2013 12:04
Gigi Becali a cerut Judecatoriei Sectorului 5 schimbarea regimului sau de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa i se permita sa parasesca penitenciarul pe perioade determinate, solicitarea fiind judecata marti.

[UPDATE]

Cererile lui Gigi Becali si Dumitru Cioflina de schimbare a regimului de detentie din semideschis in deschis, astfel incat sa poata fi lasati sa iasa din penitenciar intre anumite ore, au fost respinse, marti, de Judecatoria Sectorului 5, hotararea instantei fiind definitiva.



Avocatii lui Gigi Becali solicita, in cererea de la Judecatoria Sectorului 5, schimbarea regimului de detentie in care acesta executa pedeapsa la inchisoare primita.

Ca sa isi sustina cauza, Becali a amintit in fata instantei ca a ajutat mii de persoane nevoiase si ca este iubit de romani. De asemenea, el a sustinut ca ar dori sa construiasca un spital si un azil. Omul de afaceri le-a mai spus magistratilor ca psihologul de la Rahova, care l-a evaluat, a plans pentru ca nu i-a putut da regim deschis de detentie.

"Eu am luat detentia ca dar de la Dumnezeu. Am o varsta, am fetele mari, maine, poimaine marit fetele. Ele nu vin la puscarie nici daca nu le vad toata viata. Nici la telefon nu vorbesc. O singura data am vorbit cu fata mea si a plans. Si mai bine mor decat sa le vad suparate",
a explicat Gigi Becali in timpul procesului, citat de rtv.net.

Daca instanta va incuviinta cererea lui Becali, acesta va avea un regim deschis de detentie si va putea iesi din penitenciar pe perioade determinate.

Potrivit MEDIAFAX, o cerere similara a fost depusa la instanta si de catre Dumitru Cioflina, condamnat alaturi de Gigi Becali in dosarul privind schimbul de terenuri dintre omul de afaceri si Ministerul Apararii.

Gigi Becali a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Sectorului 5, instanta urmand sa analizeze cererea acestuia.

In 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare, finantatorul FC Steaua avand astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Avocatii lui Becali au declarat atunci ca decizia Tribunalului nu este definitiva si va fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnarile definitive primite in dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii si "Valiza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.