Atacatorul de la Iasi este stiut ca avand boli psihice si nu este cunoscut ca avand legaturi cu organizatii teroriste, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al SRI, precizand insa ca mijloacele folosite de acest individ sunt specifice celor care au legaturi cu astfel de organizatii.

"In urma investigatiilor preliminare, individul este cunoscut cu boli psihice. Acesta nu este cunoscut de SRI ca avand legaturi cu organizatii teroriste sau cu persoane care au legaturi cu organizatii teroriste. In urma investigatiilor se va elucida daca individul avea cunostinte despre modul de confectionare a dispozitivului exploziv improvizat, sau daca a fost invatat sau coordonat de o persoana care are astfel de cunostinte", a spus Sava.

Potrivit acestuia, mijloacele si metodele folosite de acest individ sunt specifice, intr-adevar, persoanelor care au legaturi cu organizatii teroriste.

Intrebat daca se confirma amenintarile formulate de atacator privind amplasarea altor dispozitive explozive in sali din cladirea veche a facultatii, Sava a raspuns ca actiunea autoritatilor este inca in desfasurare si ca s-a format un perimetru de siguranta la fata locului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.