Social 8 Iulie 2013 10:59
Un barbat a detonat un dispozitiv exploziv intr-o sala a Universitatii "Asachi" din Iasi, scrie MEDIAFAX.

O explozie a avut loc, luni dimineata, intr-o sala de curs a Facultatii de Telecomunicatii din cadrul Universitatii Tehnica "Gheorghe Asachi", in timpul examenului de licenta, dupa ce un barbat a intrat in sediu cu un dispozitiv exploziv, pe care le-a detonat, fara a exista victime, ministrul Mihnea Costoiu declarand ca barbatul respectiv a anuntat ca a lasat si alte bagaje cu explozibil in cladire.

Bogdan Ion, decanul Facultatii de Electronica, aflat in amfiteatru in momentul incidentului, a povestit ca, in momentul in care a intrat in sala, atacatorul a strigat: "Nu misca nimeni! N-am nimic cu voi, vreau sa vorbesc cu politia!". La aceasta, decanul i-a explicat barbatului ca el este "un ostatic important", rugandu-l sa ii lase pe cei 64 de studenti sa iasa din sala, scrie gandul.info.

Doi dintre studentii aflati in sala au reusit sa il imobilizeze pe barbat si au sunat la 112, iar la scurt timp barbatul a fost retinut si dus la Politie, unde este audiat la ora transmiterii acestei stiri.

"Individul a venit, a tipat la noi si a spus ca detoneaza bomba. S-a creat panica. La un moment dat avea un declansator in mana, care a explodat, l-a lovit. Eu am sarit atunci repede pe el, m-am umplut de sange. Nu ma consider un erou, daca eram un erou nu exploda bomba. Am fost evacuati, iar in amfiteatru a mai ramas o geanta, insa acolo cred ca era o baterie pe care o folosea pentru alimentare. Nu stim cine este, nu a facut nici o revendicare referitoare la universitate. A spus ca daca nu vine Politia detoneaza bomba", a declarat Marian Prescura, studentul care a intervenit dupa ce a explodat dispozitivul, pentru siteul Buna Ziua Iasi.

Ministrul delegat pentru Invatamant superior Mihnea Costoiu a spus ca barbatul a amenintat ca a lasat alte bagaje cu material exploziv in sali din cladirea veche a facultatii, care are corp comun cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Ministrul a spus ca Politia si SRI fac cercetari la fata locului, pentru ca nu se stie daca afirmatiile acestuia despre alte bagaje cu exploziv sunt sau nu reale.

Costoiu a spus ca barbatul declara ca are o problema cu Politia, nu cu cei din facultate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.