100.000 de copii cu varste cuprinse intre 6-16 ani nu sunt cuprinsi in sistemul de Educatie, iar bugetul acordat sistemului de invatamant romanesc din produsul intern brut (PIB) este mult prea mic, a declarat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, vineri, la Congresul Educatiei de la Bucuresti.

"Avem probleme legate de asigurarea egalitatii de sanse. Sunt 100.000 de copii cu varsta intre 6 si 16 ani in Romania care nu se afla in scoala. Sigur ca atentia, energia noastra se indreapta in primul si in primul rand catre invatamantul obligatoriu, dar nu trebuie sa picam in cursa sa consideram ca misiunea noastra e doar in clasa“, a spus Remus Pricopie, citat de adevarul.ro.

Aceasta pare a fi o problema care se propaga, de exemplu la sfarsitul lunii mai ministrul Educatiei a declarat ca Aproape 20.000 de copii, respectiv 10 la suta dintre cei care ar trebui sa fie in clasa pregatitoare, nu au fost inscrisi in cea mai recenta sesiune de inscrieri.

Acesta a adaugat ca sistemul de invatamant din Romania are un buget prea mic si mai are inca de recuperat in ceea ce priveste relatia cu mediul social si economic.

Simularea BAC-ului in clasa a XI-a, din 2014

"Facem ce trebuie la clasa noi, ca profesori, si toti ceilalti actori sa avem rezultate? Daca ne uitam la rezultatele de la evaluarea clasa a VIII-a si daca vedem ca avem un procent important de copii care trec mai departe cu note de 2 si 3 inseamna ca cel putin pe o anumita componenta a activitatii noastre rezultatele nu sunt la inaltime. S-a tot vorbit despre rezultatele slabe la Bacalaureat. Din nou intreb facem noi tot ceea ce trebuie pentru a acoperi neajunsurile din sistem?", a pus problema Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.