Aproape 20.000 de copii, respectiv 10 la suta dintre cei care ar trebui sa fie in clasa pregatitoare, nu au fost inscrisi, dar pana la 16 septembrie, cand incepe noul an scolar, va fi verificata situatia acestora pe baza codului numeric personal, a anuntat marti ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

"Avem 20.000 de copii care ar trebui sa fie in clasa pregatitoare si nu sunt. Ar putea fi in clasa I sau la grupa mare la gradinita. Vom verifica pe baza de CNP", a spus ministrul Educatiei, prezent la lansarea studiului national cu tema "Toti copiii la scoala pana in 2015: initiativa globala privind copiii in afara sistemului de educatie".

Pricopie a precizat ca nu poate declara ca acesti copii au abandonat scoala inainte de a face verificarile care se impun.

"Vorbim in general de o cohorta de aproximativ 200.000 de copii, dintre care aproape 10 la suta nu sunt inscrisi in clasa gregatitoare. Probabil ca, de fapt, ponderea celor care nu se vor regasi in sistem va fi de unu la suta", a mai spus Remus Pricopie, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.