Premierul Victor Ponta: "Revenirea lui Lucian Duta, cercetat penal, poate impiedica buna functionare a CNAS".

Premierul Victor Ponta considera ca revenirea lui Lucian Duta, o persoana cercetata penal pentru activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar numit de presedintele Traian Basescu drept membru in CA al CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca, in urma situatiei create prin desemnarea lui Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, joi, la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS, Doru Badescu, considerand ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit. El i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat.

In comunicat se mai arata insa ca, dincolo de aceasta "abordare nefericita", primul-ministru Victor Ponta apreciaza ca exista cateva probleme de fond in acest caz.

Duta raspunde acuzatiilor CNAS: De ce le este frica de votul meu?

Guvernul aminteste ca doctorul Lucian Duta face obiectul unor dosare de urmarire penala aflate pe rolul DNA in legatura cu incalcari ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sanatate din Romania si in legatura cu aplicarea taxei clawback, nereguli sesizate de Corpul de Control al primului-ministru, de Curtea de Conturi si de CNAS inca de anul trecut. Toate aceste institutii au sesizat prejudicii de milioane de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.