Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate considera numirea lui Lucian Duta in Consiliul de Administratie al institutiei "o gafa" a administratiei prezidentiale, "specifica organizatiilor mafiote", si ameninta ca, pana la retragere acesteia, CA nu se va intruni.

"Ca urmare a adresei Departamentului de Sanatate Publica al Administratiei Prezidentiale, prin care domnul consilier prezidential Virgil Paunescu il numeste membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe dl. dr. Lucian Duta, apreciem urmatoarele: Aceasta numire este o gafa a Administratiei Prezidentiale. Este o numire specifica organizatiilor mafiote. Consilierul prezidential Virgil Paunescu a detinut, la randul sau, functia de presedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, in anul 2000", se arata intr-un comunicat al CNAS, transmite MEDIAFAX.

Conducerea Casei apreciaza, in acelasi context, ca Lucian Duta a avut suficient timp sa-si "dinamizeze" activitatea la CNAS in timpul mandatului sau.

"Consideram ca pentru un minim de respect fata de asigurat, trebuia asteptat si dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autoritatile competente. Cele doua proiecte mentionate de dl. Duta, cardul electronic de asigurari sociale de sanatate (CEASS) si dosarul electronic de sanatate (DES), sunt astazi in plina implementare", arata CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, aceasta institutie nu este implicata in niciun scandal, personalul isi respecta atributiile din fisa postului, procedurile de achizitie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

"Prin aceasta numire nu se doreste decat scandal si diversiune institutionala. Conducerea CNAS isi rezerva dreptul de a nu intruni sedintele Consiliului de Administratie, pana la retragerea acestei nominalizari scandaloase si, in acelasi timp, dubioase", se mai arata in comunicat.

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat pe fostul presedinte al CNAS Lucian Duta drept membru in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate din partea Administratiei Prezidentiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisa in data de 10 iunie.

Contactat de MEDIAFAX, Lucian Duta a declarat ca a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS sa finalizeze proiectele care ajuta pacientul.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

"Inainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS sa finalizeze proiectele care ajuta pacientul: cardul de sanatate si dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt incepute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012", a declarat Duta, pentru MEDIAFAX.

Lucian Duta a fost presedintele CNAS in perioada 2009-2012. In prezent, Duta este membru in BPN al PDL si presedinte interimar al PDL Sector 1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.