Omul de afaceri Alin Simota, consilier local PNL la Petrosani, si alte trei persoane, membri ai gruparii conduse de acesta si suspectata de infractiuni cu violenta, camatarie, inselaciune si santaj, au fost retinute, in noaptea de marti spre miercuri, de procurorii DIICOT Alba Iulia.

In noaptea de marti spre miercuri, opt persoane invinuite in acest dosar au fost audiate la DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia, pe numele a patru dintre ele fiind emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, o a cincea persoana a primit interdictia de a parasi tara.

Conform reprezentantilor DIICOT Alba Iulia, printre cei retinuti se afla si Alin Simota, considerat liderul gruparii infractionale.

Procurorii DIICOT vor inainta, miercuri, Curtii de Apel Alba Iulia propuneri de arestare preventiva a celor patru persoane retinute in acest dosar.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au destructurat o grupare infractionala organizata deosebit de violenta, al carei lider era Alin Simota.

Conform unui comunicat transmis, marti, de DIICOT, gruparea infractionala, care actiona in special in judetul Hunedoara, era organizata pe paliere de comanda si executie, fiind suspectata de acte de violenta, santaj, camatarie si inselaciune.

Din probele aflate la dosar rezulta ca liderul gruparii, Alin Simota, transmitea ordinele catre inculpatul Constantin Cristian Litera, iar acesta asigura punerea lor in executare.

"La solicitarea lui Simota Alin au fost executate mai multe acte de violenta la comanda, rapiri si santaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se afla datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca acestia sa-si retraga memoriile si plangerile formulate catre diverse institutii", au precizat procurorii DIICOT.

Anchetatorii au mai stabilit ca un candidat la functia de consilier local (Paul Gherasim, candidat in 2008, cand a avut loc agresiunea, ulterior ales local - n.r.) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota, pentru ca s-a opus unor cereri si proiecte de lucrari solicitate de firmele pe care acesta le administra.

Citeste si:
Daniel Pavel a răbfunit. Concurenții au reușit să-l scoată din...
Daniel Pavel a răbfunit....

Citeste si: Perchezitii la Jiul Petrosani, in biroul finantatorului Alin Simota


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.