Gigi Becali, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, care au de executat doi ani de inchisoare, au fost transferati de la Penitenciarul Rahova la Jilava, a declarat marti, purtatorul de cuvant al ANP.

Purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Monica Pana, a spus ca Gigi Becali este din 10 iunie in custodia Penitenciarului Bucuresti Jilava.

Potrivit purtatorului de cuvant al ANP, Gigi Becali a transmis institutiei doua declaratii, una in care arata ca este de acord cu informarea presei despre locul de detinere in care se afla si alta in care precizeaza ca nu doreste sa se faca publice alte informatii cu privire la starea de detentie sau sa dea interviuri, transmite MEDIAFAX.

Gigi Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Rahova din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au fost condamnati la cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Becali, Babiuc si Cioflina au stat la Penitenciarul Rahova in aceeasi camera de detentie timp de 21 de zile, perioada de carantina. La finalul perioadei de carantina s-a stabilit transferul celor trei la Penitenciarul Jilava si regimul in care acestia vor executa pedepsele primite.

Potrivit legii privind executarea pedepselor, persoanele condamnate la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste cinci ani sunt incarcerate initial in regimul semideschis, iar celor condamnate la pedeapsa inchisorii de cel mult un an li se aplica initial regimul deschis.

Astfel, potrivit legii, omul de afaceri George Becali isi poate executa pedeapsa in regim semideschis. In schimb, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina (70 de ani) ar putea fi incarcerati in regim deschis, pentru ca ar putea fi eliberati dupa cel mult opt luni de inchisoare din cei doi ani la care i-au condamnat judecatorii instantei supreme.

Citeste si:
Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în luna septembrie
Elena Udrea ar putea ieși din...

Potrivit Codului penal, barbati trecuti de varsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, in cazul in care au primit o condamnare de cel mult 10 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.