DNA sustine ca ministrul Mariana Campeanu stia de spaga luata de subordonatii sai din Ministerul Muncii.

DNA isi poate sustine acuzatiile cu interceptarile ale convorbirilor telefonice dintre angajati si Mariana Campeanu, scrie realitatea.net.

La data de 17 mai, procurorii din cadrul Directiei Naționale Anticoruptiei au dispus trimiterea in judecata a mai multor angajati ai Ministerului Muncii. Este vorba despre:
Iuliana Corut, director la cabinetul ministrului,
sora acesteia, Simona Dumitru, functionar public,
Paula Manuceanu, consiliere al ministrului Muncii
Cristina Bigan, functionar public
Cristian Paul Ferchedau, fiul Cristinei Bigan.

Conform rechizitoriului intocmit de procurori, la data de 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii a publicat pe pagina de internet a institutiei un anunt pentru organizarea concursului de ocupare a functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Program.

Concursul urmasa aiba loc in doua etape (proba scrisa si interviu), in zilele de 6 decembrie 2012, respectiv 11 decembrie 2012. La acest examen s-au inscris trei candidati, intre care si Paul Cristian Ferchedau.

Paula Manuceanu i-a trimis, prin e-mail, Cristianei Bigan, mama candidatului Cristian Paul Ferchedau, variantele de subiecte destinate susținerii probei scrise, desi pana la deschiderea plicului in sala de concurs, acestea aveau caracter confidential. Pentru ca Ferchedau a oferit o serie de raspunsuri incorecte, Paula Manuceanu a sustras lucrarea gresita si a inlocuit-o cu o lucrare rescrisa de Ferchedau sub supravegherea sa.

”Dn acest fel, la momentul corectarii, comisia s-a pronuntat prin corectarea unui inscris plasmuit și astfel au fost asigurate șansele de reusita ale lui Ferchedau-Paul Cristian”, cred procurorii DNA.

Citeste si:
DOCUMENT. Guvernul a publicat măsurile fiscale. Cum vor fi taxate...
DOCUMENT. Guvernul a publicat...

Conform interceptarilor, Mariana Campeanu a avut cunostinta de acest concurs fraudat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.