Ministrul Muncii a declarat, vineri, ca la DGASPC Prahova, dincolo de disfunctionalitati in organizarea activitatii, este vorba si de indolenta, pentru ca este "o adevarata crima" sa porti pe drumuri persoane cu handicap grav, precizand ca au fost si cazuri in care oamenii au fost adusi pe targa.

"Este un sistem intepenit. Sigur ca nu avem bani, specialisti suficienti si personalul necesar. Toate aceste lucruri le stim, dar nu cred ca toate aceste motive ne dau voie sa nu mai fim oameni, sa nu fim civilizati si o persoana care vine la o institutie a statului sa nu fie tratata cu respect. Nimeni nu ne da voie sa aducem oameni netransportabili in fata comisiei. Si va spun ca au fost cazuri mai grave decat cele prezentate, in care oamenii au fost adusi si pe targa", a spus ministrul Muncii, Mariana Campeanu, in conferinta de presa in care a prezentat rezultatele controlului facut la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Prahova, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Muncii a adaugat ca la DGASPC Prahova s-a constatat ca era incalcat si articolul 87 alineatul 1 din Legea 448/2006, care prevede clar ca persoanele cu handicap ale caror afectiuni au generat deficiente functionale sau anatomice intr-un stadiu ireversibil si care nu pot urma programe de recuperare trebuie sa primeasca certificat cu termen de valabilitate permanenta.

"Am modificat legea si am prevazut expres ca persoanele netransportabile nu trebuie purtate pe drumuri. Legile prevad instrumentele necesare pentru a putea veni in ajutorul persoanelor cu handicap, dar ele nu se aplica", a mai spus Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a aratat ca la nivel national sunt inregistrate 697.169 de persoane adulte cu handicap, dintre care 234.000 au handicap grav. Ea a precizat ca aceasta cifra i se pare foarte mare si daca toti acesti oameni sunt purtati pe drumuri, acest lucru reprezinta "o adevarata crima".

Directorul Directiei de Asistenta Sociala Prahova, Vasilica Florea, si medicul care conduce Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap, Viorica Oniga, vor fi destituiti, iar directorul adjunct al institutiei, Alexandru Bocioaca, va fi suspendat, a decis Consiliul Judetean, in urma verificarilor care au relevat o serie de probleme.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu luptă pentru custodie. Scandalul dintre ea și...
Claudia Pătrășcanu luptă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.