Deputatul PSD Bogdan Diaconu doreste selectarea acelor copii din orfelinate care au aptitudini sportive si transformarea acestora in campioni ai Romaniei.
Sporturile propuse de parlamentar sunt boxul, scrima, canotajul, gimnastica, atletismul si handbalul. Potrivit propunerii, orfanii pot renunta in orice moment la cariera sportiva, dar in aceasta situatie vor trebui sa se intoarca in centrele de plasament.

"Statul cheltuie 2.400 lei lunar pentru fiecare copil institutionalizat. Cand acesti copii implinesc 18 ani, ei parasesc orfelinatele, fara niciun orizont in viata. De aceea ne-am gandit ca aceia care sunt capabili sa fie mutati in centrele cu program sportiv. Am ales sase ramuri: gimnastica, canotaj, atletism, handbal, scrima si box. Sportul romanesc are o traditie in aceste ramuri sportive", a declarat la Romania TV Bogdan Diaconu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.