Social 6 Mai 2013 12:10
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Preafericitul Parinte Daniel, indeamna credinciosii, in Pastorala de Pasti de anul acesta, sa faca bine oriunde pot, "purtand, in suflet si in fapte, lumina Crucii si bucuria Invierii!".

PF Daniel vorbeste, in mesajul sau de Pasti, despre faptul ca multi oameni poarta, astazi, "crucea suferintei, din cauza inmultirii pacatelor, a patimilor egoiste si a relelor de tot felul, din cauza lacomiei sau zgarceniei unora si a saraciei altora, a violentei in familie si in societate, a nedreptatii si nepasarii, a bolilor si singuratatii, a certurilor in familie si a divorturilor, a parasirii copiilor si batranilor s.a", subliniind ca, "in aceasta privinta, se adeveresc cuvintele Mantuitorului Hristos ca «Din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci» (Matei 24, 12)".

Patriarhul explica, in continuare, de ce este necesara ajutarea semenilor.

"Pentru a putea purta crucea multor incercari si a simti ajutorul lui Hristos Cel Rastignit si Inviat este necesar sa ne intarim in credinta, sa sporim rugaciunea si sa savarsim fapte de ajutorare a semenilor nostri, sa fim si noi pentru altii un Simon de la Cirene, care a ajutat pe Iisus sa poarte Crucea Sa pe drumul Golgotei (cf. Luca 23, 26). Asa dupa cum credinciosii care au purtat de bunavoie crucea postului, ca infranare de la bucate de origine animala si de la orice pacat sufletesc si trupesc, primesc lumina, bucuria si binecuvantarea Sfintelor Pasti, tot asa si cei care alina suferinta semenilor lor, prin rugaciune si cuvant de incurajare, prin fapta buna si darnicie, vor simti lumina si bucuria Invierii lui Hristos in inimile lor si binecuvantarea Lui in viata si casele lor", mai spune PF Daniel, in Pastorala.

In acelasi context, Patriarhul BOR arata ca "mai ales in aceste zile, este bine sa aducem bucuria Sfintelor Pasti in casele de copii orfani si batrani, la patul bolnavilor, dar si acolo unde este multa tristete, singuratate si deznadejde, in familiile sarace, indoliate si indurerate".

"Pretutindeni unde putem face binele, sa-l facem purtand, in suflet si in fapte, lumina Crucii si bucuria Invierii! Orice osteneala sau orice jertfa, de acest fel, cuprinde in ea lumina pe care o vesteste Biserica Ortodoxa in ziua de Pasti si in fiecare duminica de peste an, zicand: Iata, prin Cruce a venit bucurie la toata lumea! Sa cultivam, prin rugaciune si cuvant bun, in lumina acestei bucurii pascale, legatura fraterna cu romanii care se afla in afara hotarelor Romaniei sau in diaspora romana", indeamna PF Daniel.

Citeste si:
PF Daniel: Darul bucuriei Nasterii Domnului, impartasit cu saracii
PF Daniel: Darul bucuriei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.