Secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei Gabriel Ispas a declarat, vineri, ca aproximativ jumatate dintre elevi au scutiri medicale de la orele de sport, numarul acestor scutiri fiind "ingrijorator".

"Daca ne-am lua dupa situatia scutirilor, ar insemna ca avem o generatie tanara bolnava, incapabila de efort, ceea ce nu este adevarat. De fapt, este doar o aparenta pe care o creeaza cei care, cu o inconstienta infioratoare, dau scutiri medicale unor copii care pot sa desfasoare activitati sportive", a spus Gabriel Ispas, citat de gandul.info.

Gabriel Ispas a adaugat ca, pentru a incuraja educatia fizica in scoli, Ministerul Educatiei Nationale a decis sa ia doua masuri.

"In primul rand, in toamna, in prima luna de scoala, vom avea o zi in care copiii vor face doar sport. Niciun copil nu va fi scutit de sport. Daca un copil are o anumita dizabilitate, poate sa aleaga ce sport sa faca", a spus Gabriel Ispas

El a precizat ca aceasta zi dedicata sportului va fi organizata cel mai probabil la inceputul lunii octombrie. El a mai spus ca Ministerul Educatiei isi doreste ca, treptat, elevii sa faca patru ore de sport pe saptamana.

"Procesul este de durata. Nu se poate ajunge la patru ore de sport la scoala intr-un timp foarte scurt, dar in urmatorii patru ani vom ajunge la acest lucru", a adaugat secretarul general adjunct din Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.