Beneficiarii programului vor avea la dispozitie 45 de zile pentru a contracta un automobil nou

Cei care si-au dus automobilul vechi la casat pentru a-si achizitiona unul nou, cu reducere, prin Programul Rabla vor avea un termen de 45 de zile de la eliberarea tichetului, pentru a-l depune la dealer auto de la care doresc sa-si cumpere masina noua, potrivit proiectului lansat luni in dezbatere, scrie MEDIAFAX.

Proiectul include o serie de noi termene.

  • 10 zile in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul valoric pe baza caruia sa-si achizitioneze cu reducere un autovehicul nou.
  • REMAT-ul are la dispozitie 30 de zile, din momentul in care primeste tichetele de la AFM, sa le distribuie. Dupa primirea tichetului, beneficiarul Programului Rabla trebuie sa respecte un termen de 45 de zile in care sa depuna tichetul primit la dealear-ul auto la care doreste sa-si cumpere autovehiculul nou.
  • dealear-ul auto trebuie sa furnizeze masina noua in termen de 90 de zile si fara a depasi data de 20 noiembrie, cand se incheie Programul Rabla anul acesta, a explicat Gearap.
Aceste prevederi figureaza in proiectul de ghid de finantare a Programului Rabla, lansat luni in dezbatere publica de catre Ministerul Medicului. Pana in 22 aprilie, sunt asteptate sugestii si propuneri privind derularea programului, pentru ca, dupa aceasta data, sa poata fi validati colectorii si dealear-ii auto care vor participa la program in acest an. Acestia isi vor putea depune dosarele din 22 aprilie timp de 14 zile lucratoare, iar tichetele valorice vor putea fi distribuite din 15 mai.

De aseenea, anul acesta, pe langa prima de casare de 6.500 de lei, va fi acordat si un eco-bonus de 500 de lei la achizitionarea unuia dintre urmatoarele tipuri de autovehicule noi: cu norma de poluare euro 6, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km sau care are un sistem de propulsie hibrid.

Chiar daca autovehiculul indeplineste toate cele trei conditii, eco-bonusul va fi de maximum 1.000 de lei, se precizeaza in proiect.

De acest bonus pot beneficia doar cei care isi cumpara o masina noua prin Programul Rabla.

Tot din acest an, se va acorda un eco-tichet de 2.500 de euro, la cumpararea unui automobil electric, de care poate beneficia orice persoana, chiar daca nu s-a inscris in Programul Rabla si nu si-a dus la casat autoturismul vechi.

Tichetele valorice obtinute la casarea unei masini vechi, pentru achizitionarea cu reducere a uneia noi, prin Programul "Rabla", vor fi distribuite de pe 15 mai si vor putea fi decontate pana la 20 noiembrie, repartitia voucherelor facandu-se dupa numarul de autovehicule vechi din fiecare judet.

Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, in valoare de cate 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizand o finantare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singura data anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice si juridice, iar restul de 3.000 institutiilor publice.

Citeste si:
Detalii mai puțin știute despre soția lui Nosfe. Cei doi s-au...
Detalii mai puțin știute...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.