Avertizarea vizeaza rauri din noua judete, respectiv Satu Mare, Hunedoara, Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Valcea, Olt si Dolj.

Raurile se vor afla pana joi la ora 20.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit actualizarii unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Astfel, pana joi la 20.00, se mentine codul portocaliu pe raul Crasna, sectorul aval Domanesti (sector indiguit) din judetul Satu Mare.

De asemenea, in intervalul miercuri, ora 6.00 - joi, ora 20.00, se instituie cod portocaliu pe raurile din bazinele: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Hunedoara, Caras-Severin si Timis), pe Jiul superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, precum si pe afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt.

Codul portocaliu inseamna posibile depasiri ale cotelor de inundatie si risc de viituri generatoare de revarsari importante.

INHGA mai precizeaza ca se mentine, tot pana joi la 20.00, codul galben pe raurile din bazinele: Tur, Crasna (amonte Domanesti) din judetele Satu Mare si Salaj, precum si pe Barcau, Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Salaj, Bihor, Cluj, Arad si Hunedoara) si Bega Veche (judetul Timis).

In plus, se instituie cod galben, valabil in intervalul marti, ora 1.00 - joi, ora 20.00, pe raurile din bazinele: Viseu, Iza, Lapus (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), Aries (judetele Alba si Cluj), Strei si afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega, Timis mijlociu si inferior (judetul Timis), Jiu inferior (judetul Dolj), Arges superior si afluentii sai din judetele Arges si Dambovita, Ialomita superioara si Prahova - judetele Dambovita, Prahova, Buzau superior si afluentii din judetele Covasna si Buzau.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Hidrologii mai anunta ca se mentine, tot pana joi la 20.00, codul galben ce vizeaza Dunarea, pe sectorul Bechet - Tulcea (sector indiguit) din judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.