Zeci de perchezitii au loc, duminica dimineata, in Bucuresti si in sase judete, printre care Ilfov, la persoane suspectate de fraude bancare, actiunea fiind o continuare la dosarul Stan-Ruse, in care au fost facute arestari in toamna lui 2012.

Suspectii vizati de aceste descinderi ar fi luate credite cu acte false, au mai spus sursele citate.

In toamna anului trecut, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) informa ca invinuitii din dosarul fraudelor bancare ale gruparii Stan-Ruse sunt acuzati ca ar fi obtinut, in mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii.

Din cauza complexitatii dosarului, 38 de persoane sunt cercetate la Bucuresti de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru o inselaciune de sapte milioane de euro, iar alte zece persoane sunt anchetate la Calarasi pentru fraude de 15 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, in perioada 2010-2012, membrii grupului infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substantiale prin fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate, scrie MEDIAFAX.

Un alt lider al gruparii de fraudare a bancilor, Mihai Stan, ar fi incercat sa obtina ilicit fonduri europene, prin intermediul a trei societati, Ancuta SRL, Alram Servinvest si Eurotrading SRL, in baza unor documente si declaratii false, potrivit DIICOT.

Mihai Stan este acuzat ca in perioada 2010-2012 i-a determinat pe reprezentantii celor trei societati comerciale "sa prezinte si sa foloseasca documente si declaratii false fata de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in scopul obtinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene (pentru partea de finantare de 90 la suta din fonduri europene)", precum si fonduri din bugetul de stat, pentru partea de finantare de zece la suta.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.