Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 25 martie - 7 aprilie, in fiecare regiune a tarii.

Crisana

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 16 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 2 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

Banat

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime usor negative, in medie, intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 17 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii mai insemnate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi, in general slabe.

Transilvania

Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana in data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre – 2 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 6 si – 4 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade.

Temperaturile nocturne vor fi usor pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 0 si 3 grade Celsius.
In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 3 aprilie 2022. S-au înregistrat 1.429 de cazuri noi
Bilanț COVID-19, 3 aprilie...

Muntenia

Pana in data de 29 martie, vremea va fi deosebit de rece cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre – 4 si – 2 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 15 si 17 grade Celsius. Din 4 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 31 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

Oltenia

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 0 si 3 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, in jur de – 3 grade. Apoi vremea se va incalzi treptat. Din 5 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative in primele zile, apoi vor creste, iar in perioada 31 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 4ssi 6 grade Celsius.

Citeste si:
Zi de primavara, duminica. Temperaturile ajung si la 16 grade. Cand...
Zi de primavara, duminica....

Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, insemnate cantitativ in primele 2 zile si slabe in 27 si 28 martie. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

Maramures

Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana in data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre 0 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 5 si – 3 grade. Apoi se va incalzi, iar maximele termice vor fi intre 12 si 15 grade Celsius. Din 3 aprilie vremea se va raci usor. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare in 25 si 26 martie si ploaie din 29 martie pana la sfarsitul intervalului.

Moldova

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre – 4 si 2 grade Celsius si cu minime negative medii in jur de – 6 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius. In ultimele zile, temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Minimele vor fi in crestere intre 29 si 31 martie, apoi vor fi cuprinse in medie intre 2 si 4 grade Celsius.

Citeste si:
Ciclonul mediteranean care a devastat Europa se apropie de România....
Ciclonul mediteranean care a...

In primele 2 zile vor fi ninsori moderate cantitativ. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

Dobrogea

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre 1 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 7 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius si valori nocturne medii cuprinse intre 5 si 7 grade Celsius.

In primele 3 zile vor fi precipitatii la inceput ploi, apoi si lapovita si ninsoare, moderate cantitativ in data de 26 martie. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

La munte

Pana in data de 29 martie, vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse intre – 4 si 0 grade Celsius si cu minime negative, in medie, intre – 10 si – 8 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 4 si 7 grade Celsius, dar si minime in jurul valorii de 0 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.