Social 21 Martie 2013 09:40
Un politist de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate Sibiu a fost arestat preventiv, miercuri seara, de Curtea de Apel Alba-Iulia, fiind acuzat de favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infractional si obstructionarea organelor de ancheta, afirma surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, joi dimineata, corespondentului MEDIAFAX, ca ofiterul Alexandru Tancou din cadrul BCCO Sibiu a fost dus, miercuri seara, la Curtea de Apel Alba-Iulia, cu propunerea de arestare preventiva, fiind acuzat de savarsirea mai multor infractiuni.

Magistratii au emis pe numele ofiterului mandat de arestare pentru 29 de zile, el fiind cercetat in cel putin trei dosare, pentru favorizarea infractorului, sprijinirea unui grup infractional si obstructionarea organelor de ancheta, au declarat sursele citate.

Conform surselor citate, politistul a fost monitorizat mai mult timp de catre procurorii DIICOT, existand suspiciunea ca ar avea legaturi cu grupari infractionale.

Politistul este cercetat si pentru distrugerea de inscrisuri oficiale, fiind suspectat inca din luna ianuarie, cand a fost destructurata o retea de trafic de etnobotanice din municipiul Sibiu. Reteaua era condusa de un sibian care a detinut un magazin de etnobotanice in municipiul Sibiu, iar cand acestea au fost scoase in afara legii s-a trecut la vanzarea stradala.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba-Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca politistul a formulat recurs la masura arestarii preventive, dosarul urmand sa fie trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Recursul a fost depus inca de aseara (miercuri - n.r), iar dosarul urmeazasa fie trimis spre solutionare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cel mai probabil in cursul zilei de vineri", a declarat Cosmin Muntean.

Potrivit acestuia, procedura prevede ca dosarul sa fie trimis de la Curtea de Apel Alba-Iulia catre Inalta Curte de Casatie si Justitie in termen de 48 de ore, urmand a primi termen de judecare in cel mult trei zile.

"Daca nu se va judeca sambata, cel mai probabil recursul va fi judecat luni de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie", a adaugat Cosmin Muntean.

Citeste si:
VIDEO Polițist de la Rutieră, lovit cu o piatră în cap, în timpul...
VIDEO Polițist de la Rutieră,...

Potrivit acestuia, politistul ramane, deocamdata, in arestul Politiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.