Ministrul Culturii, Daniel Barbu, sustine exproprierea in interes public a Casei Muhle - un cunoscut imobil monument istoric, care a ajuns in proprietatea unui grup de romi - insa pentru a realiza acest lucru are nevoie de un proiect viabil pentru cladire din partea timisorenilor.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Timisoara, ca sustine exproprierea Casei Muhle in interes public, potrivit MEDIAFAX.

"Exista o solutie pentru Casa Muhle. Inteleg colegii de aici din Timisoara care mi-au spus despre ce e vorba, desi Casa nu a fost explicit plasata ca monument, situl este protejat in categoria B. Ideea mea este urmatoarea: eu fara rezerve sunt gata sa ma angajez intr-o operatiune de expropriere in interes public, in baza Legii 422. Desigur, imi revine sarcina de a rescrie aceasta lege pentru a crea un cadru normativ de protejare a monumentelor, in cazul in care monumente importante se degradeaza din rea vointa sau din lipsa de capacitate economica", a declarat Daniel Barbu.

El a afirmat ca pentru a putea realiza acest lucru are nevoie de un proiect viabil pentru acest monument din partea timisorenilor.

"As fi recunoscator cetatenilor Timisoarei sa duca un pas mai departe implicarea lor civica si sa ne prezinte un proiect. Nu ne dumirim ce putem face acolo. Casa Muhle e daramata, sa o reconstruim e foarte scump, poate ca imaginatia timisorenilor care au facut din asta o cauza legitima, sa ne dea un proiect civic, sa il trimita la minister. In clipa in care voi avea un astfel de proiect, voi expropria in interes public, dar am vrea sa ne fie limpede de ce facem acest lucru. Jumatate de raspuns il avem: e o situatie intolerabila in oras, sigur, mai sunt si in alte orase cu probleme asemanatoare", a declarat Barbu.

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca proprietarii cladirii au solicitat Primariei suma de 2,8 milioane de euro pentru cumpararea monumentului, bani de care institutia nu dispune.

Citeste si:
Orban, despre menținerea lui Bode la Interne: „Principala...
Orban, despre menținerea lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.