Sucursala din Dej a Bancpost este obligata sa plateasca despagubiri in valoare de 4500 de euro dupa ce Judecatoria Dej au decis ca angajatii unitatii au terorizat psihic o fetita de noua ani.

Potrivit stiridecluj.ro, in 2010, Maria Mester a contractat un credit de 2100 de lei de la Bancpost. In momentul in care femeia a avut o intarziere la plata imprumutului, angajatii bancii au sunat-o de nenumarate ori. Deoarece Maria nu le-a mai raspuns pe telefonul mobil, acestia au sunat-o pe telefonul fix de 50 de ori in decursul unei singure luni.

"Am avut o singura intarziere la plata imprumutului, fiind vorba de rata achitata in luna ianuarie 2010. Au continuat sa ma contacteze pe telefonul fix la care raspundea fiica minora, fata de care angajatii bancii aveau o atitudine violenta si agresiva, subliniind ca am datorii financiare importante, iar in caz de neplata se va proceda la evacuarea din locuinta a familiei", a declarat Maria Mester.

In urma unei expertize psihologice, medicii au stabilit ca Teodora, fiica femeii, a fost traumatizata psihic in urma telefoanelor in care i se spunea ca familia sa ar putea sa doarma in strada daca imprumutul nu va fi platit.

"A reiesit ca reactia anxioasa a fost generata de o situatie existentiala cu care a fost confruntata - telefoane insistente primite", se arata in expertiza medicilor.

"In mod neindoios, activitatea culpabila de imputare sistematica a unor datorii bancare, devenita cu adevarat sicanatoare la adresa reclamantei Alina Maria Mester, combinata cu inscrierea de informatii negative pe seama acesteia in evidenta Biroului de Credit in baza unor informatii incorecte, conduita ilicita constatata de organele cu atributii in domeniul protectiei consumatorului, a ajuns sa lezeze, atat sentimentul intern de pretuire, cat si aprecierea si stima si respectul, intr-un cuvant DEMNITATEA reclamantei Alina Maria Mester (...)", se arata in motivarea deciziei.

"Pe de alta parte, socul emotional prin care a trecut reclamanta Alina Maria Mester a fost amplificat de suferinta sufleteasca a fiicei sale minore produsa de interpelarile telefonice din partea angajatilor bancii", se mai arata in sentinta.

Citeste si:
Programul Noua Casă continuă și în 2023. Anunțul făcut de...
Programul Noua Casă continuă...

"Este evidenta puternica trauma psihica incercata si de catre minora Daniela Teodora, un copil pe atunci in varsta de zece ani a carui viata sufleteasca a fost zdruncinata grav in perioada in care angajatii paratei au insistat in permanenta cu telefoane, discutand inclusiv cu fetita despre asa zisele datorii ale mamei catre banca, emotiile traite afectandu-i in mod negativ participarea la viata sociala si de familie", au mai apreciat judecatorii.

Maria Mester a dat in judecata banca, iar magistratii Judecatoriei Dej au decis ca Bancpost sa achite 25000 de euro despagubiri. In urma recursului, valoarea despagubirilor a fost redusa pana la 4500 de euro, dar verdictul este definitiv.

De asemenea, banca a fost sanctionata si de OPC Cluj, din cauza faptului ca a inscris-o abuziv pe Maria Mester la Biroul de Credite cu suma de 5000 de lei.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.