Au apărut în spațiul public noi mărturii privind presupuse acte de malpraxis ale medicului Florian Robe, de la maternitatea Polizu din București. O femeie a povestit că, în urmă cu 11 ani, medicul i-ar fi cusut uterul de abdomen, iar timp de cinci ani a avut dureri mari, până când a fost suspusă unei alte operații. O altă mamă a povestit că la naștere, în anul 2018, specialistul i-ar fi scăpat în cap fetița, norocul fiind că aceasta nu a căzut direct pe podea.

Florian Robe, medic la Polizu, care ar fi aruncat o fetiță la gunoi, noi acuzații

Femeia care îl acuză pe medic de faptul că i-a cusut uterul de abdomen a afirmat că a mers de urgență la spital să nască, în urmă cu 11 ani, și a fost obligată să i se facă operație cezariană. După intervenție, medicul nu a intrat în salonul ei până la externarea din spital, a povestit ea.

„În urmă cu 11 ani eram însărcinată cu băiatul. Eu nu am avut doctor care să mă asiste şi am mers la Polizu. Acolo m-a luat domnul doctor Robe Florian şi am născut cu dânsul. Pe timpul acela era medic rezident, din câte ştiu eu. Am venit acasă după o săptămână şi am început să am dureri foarte, foarte mari de burtă.

Timp de cinci ani am umblat prin spitale, nimeni nu îmi spunea ce am. Într-un final, am mers la CFR 2 şi acolo am dat de o doctoriţă, nu are rost să-i dau numele, care la prima ecografie mi-a spus că am uterul cusut de burtă. Aveam dureri îngrozitoare, nopţile nu le dormeam.

Zi de zi aveam dureri mari. Am cerut doamnei doctor să-mi dea şi mie ce am avut, că am avut uterul cusut de burtă şi din păcate, dânsa nu a vrut şi a scris că am avut sarcină extrauterină. Dacă îmi dădea la mână atunci ce am avut, puteam să fac şi eu ceva”, a declarat ea pentru News.ro.

Acesta susține că în acel moment nu i s-a spus că medicul era rezident. Femeia a povestit, la un moment dat, că a fost pe punctul de a fi supusă unei operații de extirpare a apendicelui, după ce a chemat ambulanța, iar echipajul medical a suspectat că are apendicele inflamat.

Ea a afirmat că nu a dat declarație în dosarul care îl vizează pe medicul Florian Robe, dar că este dispusă să facă acest lucru. „Vreau să vorbesc, pentru că nu vreau să treacă și alte mame prin ce am trecut eu”, a spus femeia, care dorește să rămână anonimă.

Citeste si:
Culiță Sterp, primele declarații după ce a fost acuzat că a ucis un...
Culiță Sterp, primele...

Aceasta a povestit că, în urmă cu cinci ani l-a avut ca medic pe Florian Robe care, după ce i-a urmărit sarcina timp de câteva luni, în ianuarie 2018 a asistat-o la naștere.

„Am născut pe cale naturală, la termen. Nu am avut niciun fel de complicaţii. În momentul în care am fost dusă în sala de naştere, domnul doctor nu mi-a prins copilul, l-a scăpat în cap. Norocul fetiţei a fost că nu a fost scăpată direct pe podea. Sub masa de ginecologie exista o găleată şi a căzut cu capul în acea găleată şi din găleată jos.

M-am ridicat brusc - pentru că toată lumea, asistenţe, moaşe ţipau «A căzut copilul!» - am fost împinsă înapoi. Apoi am fost pusă într-un cărucior, dusă în sala de recuperare. Am dat telefonul unei asistente pe care am rugat-o să facă două poze. Într-adevăr, copilul era vânăt”, a povestit mama.

Citeste si:
Medicul Astărăstoae, reacție controversată în cazul cardiologului...
Medicul Astărăstoae, reacție...

Femeia a mai povestit că a născut în jurul orei 10:00, iar la câteva zeci de minute copilul i-a fost adus pentru a-l alăpta și a constatat că avea o echimoză la frunte, în partea dreaptă. Ea a completat că, din informațiile pe care le are, după eveniment, fetița sa a fost văzută tocmai în jurul orei 16:00 de un medic neonatolog.

Mama a mai spus că în aceeași zi familia a alertat autoritățile, iar în seara acelei zile în care s-a născut copila Poliția a mers la spital. „Mulţumesc lui Dumnezeu, fetiţa acum este bine. Am fost la mai multe controale, o perioadă lungă de timp, pe banii noştri, pe timpul nostru. Nu m-a interesat în momentul acela decât ca fetiţa mea să fie sănătoasă”, adaugă mama.

În urma unei plângeri penale formulate în anul 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus începerea urmăririi penale și, mai târziu, efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Florian Robe, pentru tentativă la omor calificat, a transmis Parchetul, vineri. Procurorii au arătat că, în data de 24 aprilie 2019, o femeie a născut o „fetiță viabilă” la Maternitatea Polizu, sub supravegherea medicului.

Citeste si:
Ministerul Sănătății, reacție în cazul medicului Dan Tesloianu,...
Ministerul Sănătății, reacție...

„Cel din urmă a declarat naşterea ca fiind un avort spontan al unui produs de concepţie de sex feminim fără semne de viabilitate. Deşi semnele de viabilitate erau evidente şi i-au fost semnalate de personalul medical care a intrat în contact cu nou-născutul, medicul a refuzat nejustificat, timp de peste 12 ore, să ia măsuri pentru acordarea îngrijirlor medicale”, scrie în comunicatul procurorilor.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.