Şeful Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, Marian Gaşpar, a fost prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro de la un pacient. Biroul său a fost percheziționat în cursul zilei de luni. Tot atunci acesta a fost dus la audieri.

Medicul Marian Gașpar, prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient

Oficialii de la Direcția Generală Anticorupție (DGA) au descins, luni dimineață, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara. Ofițerii au mers direct în biroul chirurgului Marian Gașpar, pe care îl suspectează acum de luare de mită, după ce ar fi cerut 1.000 de euro pentru operație.

„În dimineaţa zilei de 26 septembrie 2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu sprijinul ofiţerilor D.G.A. Bucureşti şi cei ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracţiuni de corupţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

În prezent se desfăşoară percheziţii, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a lămuririi împrejurărilor cauzei. Persoana vizată va fi condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiată în legătură cu presupusa faptă cercetată”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

„În baza unui mandat emis de Secția penală a Tribunalului Timiș către Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, am fost informați despre începerea percheziției biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gașpar șef secție chirurgie cardiovasculară, aflat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara (IBCV).

Percheziția a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracțiunii de luare de mită. Conducerea IBCV Timișoara se pronunță ferm împotriva oricărei forme de infracțiune sau corupție și susține permanent și necondiționat orice demers al instituțiilor abilitate ale statului”, a transmis directorul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, prof. univ. dr. Constantin Luca.

Citeste si:
Ce trebuie să știi despre infecția cu Salmonella
Ce trebuie să știi despre...

Doctorul este șeful secției de chirurgie cardiovasculară de la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde din anul 2003. La începutul anului în curs, la spital au fost reluate, după 20 de ani, operațiile pe inimă la copii, iar medicul Gașpar a făcut parte din echipa care a realizat, în luna martie, prima intervenție.

Doctorul a fost dus la audieri luni, iar surse apropiate anchetatorilor, citate de presa locală, spun că nu ar fi pentru prima dată când acesta ar fi luat mită pentru investiții.

La finalul lui mai, un alt medic celebru în Timișoara, acuzat de luare de mită, a fost reținut chiar din cabinetul doctorului Octavian Mazilu - fost manager al Spitalului Municipal, fost consilier local și șef al secției de Chirurgie generală II și oncologie - a fost urmărit de anchetatori preț de mai bine de două luni. După ce a stat în arest câteva săptămâni, doctorul Maziilu a fost pus acum sub control judiciar.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Septembrie 2022 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.