Ouăle sunt unul dintre cele mai consumate și iubite produse alimentare. Acesta se regăsește în foarte multe mâncăruri și este recomandat a fi consumat în orice formă, deoarece acesta conține o serie de substanțe nutritive benefice pentru sănătatea organismului. Acesta este bogat în proteine cu o valoare biologică înaltă, grăsimi, vitamine si minerale.

Trebuie sau nu să spălăm ouăle înainte de a le consuma

Multă lume preferă mai mult ouăle de casă deoarece au un alt gust și o altă nuanță față de cele din fabrică. Multor oameni le apare întrebarea dacă este necesar sau nu să spele ouăle înainte de a le depozita în frigider. Specialiștii sunt de părere că ouăle nu trebuie spălate înainte de a fi depozitate în frigider. Iar pentru acest lucru s-a găsit și o explicație.

Nutriționistul Elena Solomatina a menționat faptul că înainte de a pune ouăle în frigider, acestea nu trebuie spălate. Aceasta spune cp pe coaja ouălelor ar putea fi salmonela. Pentru a se proteja împotriva acesteia, ouăle au o peliculă naturală specială. Dacă ouăle sunt spălate, acest strat de protecție dispare și va deschide ușa din față pentru o posibilă salmonela”, spune nutriționistul Elena Solomatina.

Specialista a recomandat ca ouăle să fie spălate chiar înainte ca acestea să fie folosite pentru a evita pătrunderea murdăriei și altor impurități în interiorul oului.

Dacă nu le prăjim suficient sau nu le gătim bine, ne putem intoxica chiar și cu ouă aparent proaspete”, avertizează nutriționistul.

Totodată, trebuie să ținem cont și de termenul de valabilitate al ouălelor. De exemplu, ouăle fierte tari pot fi păstrate timp de o jumătate de lună. Însă dacă le speli, acestea vor rezista doar trei zile. Ouăle fierte fără coajă, chiar și cu coajă, se păstrează timp de 2-3 zile. Perioada de valabilitate a salatei cu ouă tocate este de o zi.

Pe cât de benefic este acest produs, pe atât de periculos, deoarece ouăle se alterează destul de ușor dacă nu sunt păstrate în condițiile necesare.

Citeste si:
TOP 5 produse alimentare care conțin melatonină și te ajută să...
TOP 5 produse alimentare care...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 August 2022 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.