Nutriţioniştii afirmă că cele mai sănătoase fructe ale lunii august sunt agrişele, zmeura şi afinele. Cu această ocazie ar trebui să profităm de aceasta și să savurăm din plin din aceste fructe. Totodată, nutriționiștii recomandă ca acestea să fie consumate crude, adaugate în terciuri, în iaurt, în smoothie.
Agrișele și beneficiile acestora asupra organismului
Agrișele au o aromă ușor dulceagă și sunt sărace în calorii. Sunt printre cele mai bogate fructe în antioxidanți și au un conținut ridicat de vitamina C. Agrișele ajută la controlul glicemiei, protejează creierul, îmbunătățesc sănătatea inimii, protejează oasele, reduc stresul, mențin sănătatea sistemului nervos, reduc inflamaţiile din organism. Totodată, agrișele sunt bogate în substanțe nutritive, minerale și oligoelemente precum potasiu, fosfor, fier, calciu, zinc, fluor.
''Agrişele ameliorează bine simptomele acute ale tulburărilor gastro-intestinale, dar sunt contraindicate pentru cei care suferă de ulcer stomacal. Agrişele conţin multă pectină, care împiedică instalarea metalelor grele şi a substanţelor radioactive în organism. În plus, agrişele conţin substanţe care împiedică dezvoltarea tumorilor'', a spus Zoia Bogdanova, dietetician şi nutriţionist.
Beneficiile zmeurei
Zmeura, la fel ca agrișele, sunt sărace în calorii și bogată în fibre. Consumat de zmeură previne răceala, frisoanele şi durerile de cap. Fibrele insolubile ale zmeurei ajută la menținerea greutății corpului, iar cele solubile scad nivelul colesterolului din organism, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind unele afecțiuni severe.
Top 6 cele mai frecvente carențe de vitamine și minerale
Zmeura conține o cantitate mare de antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. De asemenea, sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre. Consumul zilnic de zmeură poate preveni boli precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea.
Care sunt beneficiile afinelor
Afinele sunt destul de sănătoase și gustoase, iar acestea nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic. Afinele conțin o cantitatea semnificativă de antioxidanţi. Afinele au efecte antivirale și antibacteriene. Totodată, conțin foarte puține calorii faţă de alte fructe și sunt recomandate în aproape toate dietele, în special cele pentru persoanele cu diabet.
Afinele conțin cantități mari de vitaminele A, B6, C, E, K, calciu, magneziu, potasiu, dar și sodiu. Afinele mai conțin și antocianine, antioxidanți care le dau culoarea, resveratrol și quercitina. Acestea reduc și deterioarea AND-ului, protejând împotriva îmbătrânirii și a cancerului, protejeaza sistemul cardiovascular, îmbunătăţesc vederea și ajută la combaterea depresiei.
Unul din doi români cumpără fructe și legume românești
Despre autor:
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Marcel Ciolacu, susținător al Gabrielei Firea la PMB: Gabi, îți promit că îți...
Sursa: wall-street.ro