Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România, numărul total ajungând astfel la 15 persoane. Este vorba de un bărbat de 38 de ani, din județul Argeș.

Un nou caz de infectare cu variola maimuței în România. Bilanțul total al cazurilor

Potrivit Ministerului Sănătății din România, a fost raportat un nou caz de infectare cu variola maimuței. Acesta a fost diagnosticat la un bărbat în vârstă de 38 de ani din Argeș.

„Simptomele au apărut pe data de 8 iulie. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală iar investigațiile de laborator au confirmat că pacientul este infectat cu variola maimuței”, potrivit MS.

Bărbatul este internat, iar starea acestuia este bună. În urma acestui caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor care au intrat în contact direct cu bărbatul infectat. Până în acest moment, în România au fost raportate 15 cazuri de infectare cu variola maimuței.

În țările din Europa au fost înregistrate în jur de 6.000 de cazuri de infectare cu variola maimuței. Cele mai multe dintre cazuri au fost raportate în Marea Britanie, Germania și Spania.

Variola maimuței în România

Primul caz de infectare cu variola maimuței din România a fost raportat pe 14 iunie. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din Capitală care s-a infectat de la o altă persoană care a călătorit în mai multe țări din Europa. Pacientul a fost diagnosticat în urma investigațiilor de laborator și a fost izolat timp de 21 de zile.

Simptomele variolei maimuței

Simptomele sunt adesea ușoare, deși leziunile pot fi pruriginoase sau dureroase. Acestea includ erupții cutanate veziculoase ori leziuni pe orice parte a corpului, inclusiv în contextul actual particular, în jurul organelor genitale și anusului, febră, durere în gât, ganglioni limfatici umflați și leziuni la nivelul gurii și ochilor.

Citeste si:
Un nou caz de variola maimuței în România
Un nou caz de variola...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.