Durerile de cap destul de dese sau cele cronice cauzate de tensiune pot provoca mari probleme de sănătate în timp dacă acestea nu sunt tratate. Experții de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Chengdu au descoperit că acupunctura este un remediu care ajută la scăderea durerilor de cap cu 50%.

Acupunctura - remediu pentru durerile de cap

Fiecare persoană a experimentat măcar o dată în viață durerile de cap. Acestea pot fi de durată scurtă sau lungă și pot avea diverse intensități și cauze ale apariției. De obicei, oamenii apelează la pastile pentru a diminua durerile de cap, de cele mai multe ori fără a se consulta cu un medic. Mai puțini însă merg pe o metodă mai puțin „chimică”, fiind vorba de yoga, masaj, remedii care de asemenea ajută la durerile de cap.

Unii oameni au parte de dureri de cap cronice care se repetă destul de des și care le afectează viața în mare parte. Persoanele care experimentează dureri de cap de tensiune frecvente sau cronice cauzate de stres pot avea 10 sau mai multe zile de dureri de cap pe lună. Identificarea unui tratament pentru durerile de cap de tensiune poate fi destul de complicat de găsit, pentru că nu toate pot funcționa pentru toate persoanele la fel.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Chengdu, China, au descoperit că tehnica acupuncturii poate fi un tratament contra durerilor de cap cronice de tip tensional.

Ce este acupunctura

Acupunctura a luat naștere în China în urmă cu aproximativ 3.000 de ani. Acupunctura nu este altceva decât procedura în care o persoană specializată introduce ace subțiri prin piele în diverse părți ale corpului. Anumite zone ale corpului sunt corelate cu ameliorarea simptomelor diferitelor afecțiuni.

Cercetătorii au observat de-a lungul timpului că acupunctura dă roate în ameliorarea durerilor din diferite părți ale corpului.

Studiul cu acupunctură. Rezultate

La studiul realizat de Universitatea de Medicină Tradițională Chineză din Chengdu, China, au participat 218 persoane diagnosticate cu dureri de cap cronice de tensiune. Persoanele participante aveau în medie în jur de 11 ani de diagnostic, înregistrând aproape 22 de zile de dureri de cap într-o lună.

Citeste si:
Stresul constant. Care sunt bolile de care poți suferi din cauza...
Stresul constant. Care sunt...

Participanților li s-a efectuat fie acupunctură adevărată, fie acupunctură superficială. Ambele grupuri de pacienți au fost la doua sau trei ședințe de acupunctură de 30 de minute pe săptămână, pentru un total de 20 de ședințe pe o perioadă de 2 luni.

După finalizarea studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că 68% dintre participanții care au practicat acupunctura adevărată au fost respondenți. Persoanele cărora li s-a făcut acupunctură superficială, 50 la sută au fost respondenți.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Iunie 2022 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.