Lipsa mobilității este o problemă cu care se confruntă un număr foarte mare de persoane. Această problemă poate apărea ca urmare a unei afecțiuni medicale sau ca urmare a unui accident. Indiferent de motivul care a condus la lipsa mobilității este clar că este o situație pe care nici un om nu dorește să o trăiască. Dar, ceea ce ne oferă viața nu depinde de noi ceea ce înseamnă că trebuie să primim cu zâmbetul pe buze tot ceea ce ne oferă viața/divinitatea. Se spune că totul se întâmplă cu un scop chiar dacă la prima vedere nu ne dăm seama care este motivul pentru care trebuie să trecem prin niște situații care nu sunt deloc plăcute. Pentru ca pierderea mobilității să nu creeze dependența la care nici unul dintre noi nu vrea să ajungă este necesară utilizarea dispozitivelor medicale care au rolul de a îmbunătăți gradul de mobilitate și de independență al persoanelor care suferă de anumite afecțiuni medicale.

Scaunul de toaletă este unul dintre dispozitivele medicale care redă intimitatea de care au nevoie persoanele cu mobilitate redusă

Lipsa intimității este una dintre problemele cu care se confruntă persoanele care au o mobilitate redusă. Pentru că acestea au nevoie de ajutor din partea celor din jur este redus nivelul de intimitate pe care îl au persoanele care au o mobilitate redusă. Din fericire, există din ce în ce mai multe dispozitive medicale care au rolul de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor care se confruntă cu probleme de mobilitate.

Scaunul mobil prevăzut cu wc este unul dintre cele mai importante dispozitive medicale destinate persoanelor care au probleme cu mobilitatea. Prin utilizarea acestui dispozitiv medical persoana care se confruntă cu probleme de mobilitate recapătă intimitatea pierdută odată cu pierderea mobilității. Pentru ca acest dispozitiv să fie cât mai util cu putință trebuie să fie achiziționat dintr-un magazin care este specializat în comercializarea dispozitivelor medicale destinate persoanelor care se confruntă cu probleme de mobilitate.

De asemenea, trebuie respectate o serie de aspecte foarte importante pentru a putea achiziționa un dispozitiv medical care să răspundă cât mai eficient nevoilor avute de către persoanele care se confruntă cu probleme de mobilitate. Este important ca toate dispozitivele medicale utilizate să fie achiziționate în funcție de nevoile medicale avute de către fiecare persoană pentru ca acestea să nu afecteze și mai mult starea de sănătate. Având în vedere acest detaliu este necesar ca toate dispozitivele medicale să fie achiziționate doar după ce este consultată părerea unui specialist care activează în domeniul recuperării medicale.

Aspecte care trebuie să fie analizate înainte de a achiziționa un scaun toaleta wc sezut detasabil ky893

Momentele petrecute la toaletă sunt cele mai intime momente pe care un om le poate trăi și trebuie să fie trăite fără ca alte persoane să intervină sau să fie prezente. Din păcate, persoanele care au probleme cu mobilitatea se confruntă cu lipsa intimității chiar și în momentul în care acestea trebuie să utilizeze toaleta. Însă, utilizând un scaun mobil care este prevăzut cu wc situația se îmbunătățește considerabil pentru că se obține un plus de intimitate. Este un aspect foarte important având în vedere contextul în care trebuie să trăiască persoanele care se confruntă cu o mobilitate redusă. Pentru ca dispozitivul utilizat să răspundă cât mai eficient nevoilor avute este necesar ca acesta să fie achiziționat ținând cont de următoarele aspecte:

Citeste si:
Microfoane spion wireless - cum să utilizezi aceste dispozitive...
Microfoane spion wireless -...

  • Greutatea corporală a persoanei care va utiliza scaunul prevăzut cu wc. Este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie analizat pentru a putea achiziționa un scaun adaptat nevoilor avute. Pentru a putea evita o situație neplăcută care se poate solda cu probleme grave trebuie ca scaunul utilizat să suporte greutatea avută de către utilizator.


  • Materialul din care este construit trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru a putea oferi siguranța necesară dar și durată de utilizare cât mai mare. De asemenea, trebuie ca materialul utilizat în realizarea acestui tip de scaun să nu pună în pericol starea de sănătate a utilizatorului.


  • Ușurința cu care se utilizează. Având în vedere că un astfel de scaun este utilizat pentru a putea contribui la mărirea gradului de independență al unei persoane care se confruntă cu probleme de mobilitate trebuie ca acesta să fie cât mai ușor de utilizat pentru a putea fi utilizat de către un număr cât mai mare de persoane care au probleme cu mobilitatea.

    Citeste si:
    Medicul Astărăstoae, reacție controversată în cazul cardiologului...
    Medicul Astărăstoae, reacție...

  • Nivelul de comoditate pe care îl oferă. Având în vedere că acest tip de scaun este utilizat de mai multe ori pe zi trebuie ca acesta să ofere nivelul de comoditate necesar relaxării în timpul utilizării. Gradul de comoditate pe care îl oferă depinde și de problemele medicale pe care le are utilizatorul.


  • Nu în ultimul rând, accesoriile care fac ca scaunul să poată fi utilizat în cele mai sigure condiții este un detaliu care nu are cum să fie ignorat în cazul în care se dorește achiziționarea unui scaun wc eficient și care să ofere nivelurile de intimitate și independență mult visate.



Pe lângă respectarea acestor detalii trebuie ținut cont și de locația din care se achiziționează dispozitivul medical necesar. Trebuie ca locația din care se realizează achiziția să fie specializată pe comercializarea dispozitivelor medicale necesare în procesul de recuperare medicală sau pentru a putea trăi într-un mod cât mai independent și intim. Toate produsele medicale utilizate trebuie să fie realizate de către specialiști și trebuie să se adreseze nevoii avute de către persoana care va utiliza dispozitivul. Așadar, satisfacerea nevoii avute de către persoana care are o mobilitate redusă trebuie să fie pe primul loc în momentul în care se achiziționează dispozitivele medicale necesare.

Citeste si:
Top 5 dispozitive care nu trebuie să lipsească dintr-un birou modern
Top 5 dispozitive care nu...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Mai 2022 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.