Suntem în perioada în care totul se dezvoltă într-un ritm accelerat, mai ales tehnologiile digitale pentru confortul și siguranța locuinței. Astăzi este mult mai ușor să îți creezi un confort sporit la tine acasă, dar și să o urmărești de la distanță, când ești plecat pentru mai multe zile. Descoperă cum poți face asta cu ajutorul unor dispozitive esențiale.

Termostat inteligent

Termostatele inteligente sunt unele dintre cele mai râvnite tehnologii care pot fi implementate în locuință. Sunt ușor de instalat și te ajută să setezi programe care controlează temperatura casei, atât în timpul zilei, cât și noaptea. Poți avea o imagine clară asupra încălzirii, ventilației sau a aerului condiționat, controlate de pe telefonul mobil, de la distanță.

Acest dispozitiv vine cu mai multe avantaje, cum ar fi:


  • confort: ușor de utilizat prin ecranul tactil și comenzile practice;

  • eficiență: poți vedea în timp real câte grade sunt în locuință, astfel încât să menții un control optim asupra consumului;

  • flexibilitate: ai posibilitatea să setezi când să înceapă încălzirea sau răcirea locuinței și să modifici în timp real ora, dacă te răzgândești.

Nu în ultimul rând, odată instalat, termostatul inteligent vine cu beneficii și pentru facturile lunare de electricitate, prin eficientizarea consumului de energie pentru răcire sau căldură.

Soneria wireless

Poate un dispozitiv cu mai puțin ecou în acest moment, dar care îți va face viața mult mai ușoară. Este o sonerie pe care o poți instala ușor și, în funcție de model, ajunge la mai multe tipuri de tonuri selectabile. Nu mai ai nevoie de găuri în perete, pentru că postul de interior este portabil, iar cel din exterior se poate monta cu o bandă adezivă.

O sonerie wireless este un accesoriu mic și extrem de util pentru orice familie care locuiește la bloc sau la casă. Te anunță de fiecare dată când cineva vrea să îți deschidă ușa, iar prin designul acesteia, se transformă într-un accesoriu pentru casa ta.

Citeste si:
Cum să îți îmbunătățești confortul din locuință pe timp de iarnă
Cum să îți îmbunătățești...

Sisteme de securitate inteligentă

Siguranța casei este esențială atât pentru protejarea bunurilor, cât și pentru confortul tău. Dacă înainte îți era frică să pleci de acasă și trebuia să găsești soluții pentru a lăsa totul sigur, cu ajutorul unor sisteme de securitate inteligentă, poți să urmărești totul de la distanță.

Camere de supraveghere conectate la internet, senzorii de mișcare sau sistemele de alarmă, toate te vor ajuta să îți ții casa în siguranță, dar fără prea mult efort. Cu ajutorul lor, primești notificări în timp real despre ce se întâmplă acasă, pentru a nu avea surprize neplăcute la întoarcerea din vacanță.

Dispozitive de iluminat inteligent

Iluminatul inteligent este un sistem care funcționează pe bază de LED, senzori și comutatoare interconectate între ele. Acestea pot fi coordonate inclusiv de la distanță, prin intermediul unui dispozitiv mobil.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Este reprezentat de becurile LED legate de componenta inteligentă, care permit mai apoi conectarea la dispozitivele moderne. Printre opțiunile oferite de către aceste accesorii se numără avantajul de a fi programate, au luminozitatea ajustabilă sau lumina personalizată în funcție de starea de spirit sau locul de amplasare.

Pe lângă beneficiile legate de controlul luminii de la distanță, iluminatul inteligent vine și cu avantaje pentru a ajunge la un consum smart de energie electrică. Aceste dispozitive pot reduce costurile electricității, prin senzorii de mișcare și programare.

Asistenții vocali

Asistenții vocali îți pot deveni prieteni de nădejde în obținerea confortului și siguranței locuinței. Prin simpla rostire a unei comenzi vocale, ai controlul dispozitivelor inteligente din casa ta. Poți seta temperatura dorită și să aprinzi becurile când e nevoie, chiar și să pornești televizorul simplu doar printr-o comandă vocală. Vei avea, astfel, un plus de confort în casă cu un minimum efort.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

Termostatul inteligent, soneria wireless, sistemele de securitate, iluminatul inteligent și asistenții vocali îți vor transforma în totalitate locuința, printr-un grad crescut de confort și siguranță. Integrează-le la tine acasă și trăiește modern și sigur în fiecare zi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.