Vrei sa duci o viață sănătoasă prin combinația unei diete echilibrate cu practicarea exercițiilor fizice, dar uneori simți că ai vrea să mănânci ceva care nu se potrivește în rutina alimentară. Partea bună este că poți avea parte de o zi în care să te răsfeți cu diferite preparate, fără a dezechilibra sau influența negativ munca pe care ai depus-o până acum.

Stabilește-ți o zi din lună în care poți să „înșeli” stilul de viață sănătos cu 5 idei de gustări delicioase.


  1. Clătite

Clătitele sunt considerate, în principal, o sursă bogată de carbohidrați care nu este benefică pentru organism deoarece îl stoarce de energie. Dar ele pot aduce un aport nutritiv puternic atunci când în compoziția lor se utilizează cereale integrale sau făină pe bază de nuci. Presărarea sau adăugarea de pulbere proteică în amestecul pentru clătite le poate face mai satisfăcătoare din punct de vedere al gustului și al elementelor nutritive.


  1. Ciocolată neagră

Ciocolata neagră conține grăsimi mononesaturate, un tip de grăsime care stimulează și ajută la îmbunătățirea colesterolului, a zahărului din sânge și a nivelului de insulină. Pe lângă aceste aspecte, ciocolata neagră cu un conținut de zahăr minim și cu un procent de cacao foarte mare, furnizează o doză sănătoasă de vitamine, minerale și antioxidanți puternici care sprijină sănătatea inimii și a creierului.

Pe lângă toate aceste beneficii pe care le aduce ciocolata neagră pentru organism, acest aliment nu afectează echilibrul unei diete alimentare sănătoase. Deci poate fi consumat cu plăcere și în cantități moderate de cheat day.


  1. Pernuțe umplute

Îți aduci aminte de pernuțele umplute pe care obișnuiai să le mănânci în copilărie? Viva Rolls sau pernuțe umplute cu diferite ingrediente (cacao, vanilie, căpșuni etc.) sunt o sursă bună de energie și vitamine, asigurând aportul nutritiv necesar pentru întreaga zi. Acestea sunt o variantă ideală pentru ziua în care îți permiți să ai gustări suplimentare.

Important este să consumi aceste alimente cu moderație și nu în exces pentru a nu influența negativ stilul de viață pe care l-ai creat.


  1. Aripioare de pui

Carnea de pui reprezintă o sursă de proteine slabă pe care sunt bazate majoritatea dietelor și rutinelor alimentare sănătoase. Dar când ai o zi ca cheat day, cu siguranță nu îți dorești să gătești aripioarele de pui într-un mod sănătos, ci să te bucuri de diverse gusturi. Poți să prăjești aripioarele de pui în fulgi de porumb și să le servești cu tipul de sos care-ți place.

Citeste si:
Alimentația zilnică în timpul sezonului rece
Alimentația zilnică în timpul...

  1. Milkshake-uri

În timp ce milkshake-urile sunt văzute ca pe un aliment bogat în zahăr, ele sunt de fapt destul de hrănitoare în nutrienți și carbohidrați. Laptele utilizat pentru milkshake furnizează proteine, calciu și alte vitamine esențiale pentru organism. Cantitatea de zahăr din milkshake nu este atât de mare încât să creeze probleme de sănătate sau să-ți afecteze programul alimentar sănătos.

Ia-ți o zi în care să te recompensezi pentru munca depusă și parcursul personal de până acum cu una dintre cele 5 idei de gustări menționate anterior!


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Februarie 2022 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.