Portocalele sunt fructe bogate în nutrienți, fibre și vitamina C. Aceste citrice au numeroase beneficii asupra sistemului imunitar, însă pentru unele categorii de persoane, consumul acestor fructe este limitat sau chiar interzis.
Cui îi sunt interzice consumul portocalelor
Chiar dacă portocalele sunt o sursă bogată de vitamine, există categorii de persoane care trebuie să le consume în cantităţi mici sau deloc.
„Este vorba despre cei care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie.
Coaja portocalelor pot fi acoperite de niște substanțe chimice nocive pentru sănătate. Acest lucru se poate depista cu ajutorul unui șervetel.
„De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite", spune medicul de familie.

Cele mai bogate sucuri din fructe naturale, bogate în vitamina C
O ceaşcă de suc de portocoale proaspăt conține aproximativ 72 mg de calciu. Pe lângă vitamina C şi calciul pe care îl conțin, portocalele mai sunt bogate în potasiu, vitamina A şi beta-caroten.
Dintre toate sucurile naturale de fructe şi legume bogate în vitamina C, portocalele ocupă locul III: (conţinutul de vitamina C fiind exprimat la 100 g de produs)
- sucul de cătină albă 266 mg, I
- sucul de lămâie 53 mg, II
- sucul de portocale 50,95 mg, III
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Idei pentru 1 iunie. Uite unde și cum poți petrece Ziua Copilului în București
Sursa: garbo.ro
-
Alina Rachieru, Pineberry: Mulți români caută și cumpără produse doar la preț...
Sursa: retail.ro
-
Încurajări emoționante de la Săndel Bălan pentru fiica sa! Ce mesaj i-a...
Sursa: kudika.ro
-
StepFWD lansează înscrierile pentru cohorta 2022 a pre-acceleratorului
Sursa: start-up.ro
-
Finanțări de 300.000 de euro pentru startup-urile verzi, la Black Sea...
Sursa: futurebanking.ro
-
Fuergy, slovacii care vor să aducă independența energetică în Europa
Sursa: green.start-up.ro
-
Comisia Europeană va da bani pentru regenerarea pădurilor României
Sursa: wall-street.ro