Ceaiul, originar din Africa de Sud, este o o infuzie roșie ce ajută organismul să elimine toxinele din corp mai rapid, în special după meniurile copioase de sărbătorile de iarnă.

Băutura care ajută organismul la eliminarea rapidă a toxinelor

Meniurile de Crăciun și Revelion sunt absolut delicioase, însă organismul nostru are de muncă. Este imposibil să nu guști măcar câte o bucată din fiecare fel de mâncare. Pentru a scăpa de toxinele acumulate în organismul tău, ai nevoie de o infuzie de rooibos. Această plantă din care se prepară ceai, te va ajuta să readuci organismul la forma dinainte de sărbători.

Numit și „ceai roșu”, rooibos este o specie de plantă ce provine din spinii și ramurile unui tufiș roșu din Africa de Sud, numit Aspalathus linearis. Totuși, la fel ca ceaiul verde sau alb, acesta este furnizat în mod deosebit cu antioxidanți, după cum subliniază nutriționistul-dietetician Florence Foucaut. „Conține polifenoli de tip flavonoid care ajută organismul să lupte împotriva îmbătrânirii celulare și a bolilor cardiovasculare.”

Două modalități de preparare al acestui ceai

Deși există o singură plantă de rooibos, acest ceai poate fi preparat în două moduri diferite. Rooibos-ul „verde” este zdrobit, după care este uscat la soare înainte de a fi consumat.

„Este cea care conține cei mai mulți antioxidanți dar este și cea mai puternică în gură, cu arome ierboase”, remarcă Gervanne Leridon. Varianta roșie, la rândul ei, conține mai puțin deoarece este fermentată înainte de a fi uscată.

În comparație cu ceaiul obișnuit, rooibos nu afectează capacitatea organismului de a absorbi fierul. Acesta ar absorbi fierul chiar și în cantități mici.

„Este o băutură ideală pentru femeile însărcinate ale căror nevoi de fier sunt foarte importante în timpul sarcinii”, indică Florence Foucaut. Aprovizionarea cu oligoelemente nu se termină: există și puțin magneziu (1,57 mg / 200 ml), sodiu (6,16 mg / 200 ml) și potasiu (7,12 mg / 200 ml), care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Citeste si:
Se schimbă cursul războiului? Israelul, acuzat de genocid de Africa...
Se schimbă cursul războiului?...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Decembrie 2021 - 03 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.