Guvernul a aprobat formularul de localizare a pasagerilor, „Paqssenger Locator Form” (PLF), în urmă cu patru zile, iar de azi e obligatoriu la intrarea în România. Documentul se poate completa doar online și amenzile sunt uriașe.

Cum se completează formularul de localizare a pasagerului (PLF) - 10 pași

În data de 8 decembrie, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţa că introducerea formularului de localizare a pasagerilor va deveni obligatorie în cadrul UE, acest lucru fiind transmis în cadrul unei discuţii pe care a avut-o cu toţi miniştrii Sănătăţii din UE, în contextul pregătirii valului 5 al pandemiei.

Formularul PLF se completează de toate persoanele care intră în ţară cu cel puţin 24 de ore înainte de a intra pe teritoriul României sau în maximum 24h după intrarea în ţară. Începând de azi, persoanele care refuză să completeze acest formular vor primi amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.

Formularul poate fi completat AICI.

Date necesare

1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.
2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.
3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.
4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.
5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie.
6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.
7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei.
8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.
9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.
10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2021 - 08 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.